Viharos különkiadást kap a Ford Ranger

Csak Európa kap a 4500 egyedi stílusú Ford Ranger Thunderből

Az öreg kontinens legnépszerűbb pickupja szigorú kinézetű limitált szériával teszi még inkább egyértelművé, hogy nem ijed meg a kemény munkától sehol és semikor.

Elképesztő népszerűségnek örvend a Ford Ranger, a márka 20 fő európai piacának (melybe hazánk is beletartozik) összesített eladásai alapján ez a legkelendőbb pickup. Nem véletlen a vásárlók bizalma, a Ford ugyanis nagyon ért a platósokhoz, a Ranger fölé pozicionált F-széria már több évtizede a legtöbbet eladott modell az Egyesült Államok teljes újautó-piacán. Most egy olyan limitált kiadás érkezik Európába, ami a legnépszerűbb extrákat gyűjti egy csokorba, ehhez pedig egyedi stíluselemek is járnak.
Hirdetés
A Ranger Thunder kivitelhez a Ford kétliteres, duplaturbós EcoBoost dízelmotorja jár 210 lóerővel és tekintélyes, 500 Nm-es forgatónyomatékkal (jellemzőit lásd itt). Alaphelyzetben mindkét turbó lélegezteti a blokkot, magas fordulatszámnál viszont lekapcsol a kisebbik, ezáltal a nagyobbik elő tudja hívni a motor maximális erejét. Ehhez jár az a tízsebességes automata váltó, ami vezetési módtól függően választ fokozatot, felkészítve ezzel a kocsit a takarékos, sportos vagy terepes utazásra. A szerkezet annyira sokoldalú, hogy a Mustangtól kezdve az F-sorozat hatalmas platósaiig szinte minden kategóriában helytáll. A hatékonyságot célzó technológiákból tehát nincs hiány, de a jármű tömegét, erejét, kedvezőtlen aerodinamikáját és az összkerékhajtást azért nem lehet meghazudtolni, a gyár által megadott fogyasztás 9,1 liter 100 km-n (ami WLTP-ciklus szerinti adat; a régi, NEDC-ciklus szerinti méréseket is megadta a Ford, aszerint 7,8 liter a fogyasztás - nyilván az előbbi a reális, de érdekes látni a konkrét különbséget az új szabályozás eredményeként). A magas alapfelszereltségen kívül egyedi stílusjegyek különböztetik meg a Thundert a mezei Rangerektől, tengerszürke árnyalatot kapott a karosszéria, aminek ébenfekete részletek adnak kontrasztot - ilyen színű a hűtőrács, a hátsó lökhárító, a fellépő panelek, a kilincsek és a ködlámpák kontúrjai is. A Ranger felirat, a fényszórók házai és a 18 colos felnik is feketék, a szigorú sötétséget pedig piros részletek vadítják, például a 3D-hatású Thunder felirat az ajtókon, vagy a díszbetétek az első légbeömlőkön.
Hirdetés
Hasonló tematika folytatódik a beltérben is, az ébenfekete bőrüléseket vörös Thunder varrással látták el, illetve a kormánykerék, az ülések, a szőnyegek és az ülések varrásai is büszkén piroslanak, a küszöblécek pedig még világítanak is. A Thunder csomag platófedőt és rendezőpanelt is tartalmaz. A Thunderből összesen 4500 darab készül majd, kizárólag Európa számára. Ez a tavaly a kontinensen eladott Rangerek kevesebb mint 10%-át teszi ki, tehát biztosan nehéz lesz hozzájutni - magyarországi megjelenése ősszel várható.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?