Viharos különkiadást kap a Ford Ranger

Csak Európa kap a 4500 egyedi stílusú Ford Ranger Thunderből

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az öreg kontinens legnépszerűbb pickupja szigorú kinézetű limitált szériával teszi még inkább egyértelművé, hogy nem ijed meg a kemény munkától sehol és semikor.

Elképesztő népszerűségnek örvend a Ford Ranger, a márka 20 fő európai piacának (melybe hazánk is beletartozik) összesített eladásai alapján ez a legkelendőbb pickup. Nem véletlen a vásárlók bizalma, a Ford ugyanis nagyon ért a platósokhoz, a Ranger fölé pozicionált F-széria már több évtizede a legtöbbet eladott modell az Egyesült Államok teljes újautó-piacán. Most egy olyan limitált kiadás érkezik Európába, ami a legnépszerűbb extrákat gyűjti egy csokorba, ehhez pedig egyedi stíluselemek is járnak.
Hirdetés
A Ranger Thunder kivitelhez a Ford kétliteres, duplaturbós EcoBoost dízelmotorja jár 210 lóerővel és tekintélyes, 500 Nm-es forgatónyomatékkal (jellemzőit lásd itt). Alaphelyzetben mindkét turbó lélegezteti a blokkot, magas fordulatszámnál viszont lekapcsol a kisebbik, ezáltal a nagyobbik elő tudja hívni a motor maximális erejét. Ehhez jár az a tízsebességes automata váltó, ami vezetési módtól függően választ fokozatot, felkészítve ezzel a kocsit a takarékos, sportos vagy terepes utazásra. A szerkezet annyira sokoldalú, hogy a Mustangtól kezdve az F-sorozat hatalmas platósaiig szinte minden kategóriában helytáll. A hatékonyságot célzó technológiákból tehát nincs hiány, de a jármű tömegét, erejét, kedvezőtlen aerodinamikáját és az összkerékhajtást azért nem lehet meghazudtolni, a gyár által megadott fogyasztás 9,1 liter 100 km-n (ami WLTP-ciklus szerinti adat; a régi, NEDC-ciklus szerinti méréseket is megadta a Ford, aszerint 7,8 liter a fogyasztás - nyilván az előbbi a reális, de érdekes látni a konkrét különbséget az új szabályozás eredményeként). A magas alapfelszereltségen kívül egyedi stílusjegyek különböztetik meg a Thundert a mezei Rangerektől, tengerszürke árnyalatot kapott a karosszéria, aminek ébenfekete részletek adnak kontrasztot - ilyen színű a hűtőrács, a hátsó lökhárító, a fellépő panelek, a kilincsek és a ködlámpák kontúrjai is. A Ranger felirat, a fényszórók házai és a 18 colos felnik is feketék, a szigorú sötétséget pedig piros részletek vadítják, például a 3D-hatású Thunder felirat az ajtókon, vagy a díszbetétek az első légbeömlőkön.
Hirdetés
Hasonló tematika folytatódik a beltérben is, az ébenfekete bőrüléseket vörös Thunder varrással látták el, illetve a kormánykerék, az ülések, a szőnyegek és az ülések varrásai is büszkén piroslanak, a küszöblécek pedig még világítanak is. A Thunder csomag platófedőt és rendezőpanelt is tartalmaz. A Thunderből összesen 4500 darab készül majd, kizárólag Európa számára. Ez a tavaly a kontinensen eladott Rangerek kevesebb mint 10%-át teszi ki, tehát biztosan nehéz lesz hozzájutni - magyarországi megjelenése ősszel várható.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?