Világbajnok autó győzött Egerben

Kazárék fölényesen nyerték a szezonnyitó Eger-ralit

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A címvédő papírforma-győzelmét hozta az évadnyitó Eger-rali, Kazár és a Loeb-féle Citroën Xsara WRC verhetetlennek bizonyult.

Elstartolt a magyar ralibajnokság, a szezonnyitó Eger-ralit a címvédő nyerte, méghozzá fölényesen. Ez persze senkit nem lepett meg, hiszen Kazárék autója az a Magyarországon most debütáló Citroën Xsara WRC, amivel anno a világbajnok Loeb vagy épp Solberg versenyzett. Kazárék a tízből nyolc gyorsaságit nyerve kényelmes előnnyel végeztek az élen, második a Herczig-féle S2000-es Skoda Fabia lett, míg harmadikként egy újabb Citroën, egy C4 WRC végzett a szlovák Melicharekkel a volánjánál. A további egri WRC-kel Krózserék (Subaru Impreza) a hetedik, a szlovák Drotárék (Skoda Fabia) a 16. pozícióban értek célba. Az ob következő futama május 10–12-én lesz Miskolc környékén.
"Nagyon élveztük a versenyzést, rendkívül boldog vagyok, hogy egy ilyen technikával állhatunk rajthoz ebben az évben. Fontos volt, hogy jól kezdjük a sorozatot, ami kellő lendületet adhat a következő viadalokra. Fantasztikus élményben lehetett részünk, egy tökéletes hétvégén vagyunk túl, végig mosolyogtunk és röhögtünk az autóban" - mondta a győztes pilóta a célban.
Hirdetés
Az Eger-rali végeredménye (élcsoport)
  1. Kazár, Szőke (Citroën Xsara WRC) 1:05:52.8 ó
  2. Herczig, Bacigal (Skoda Fabia S2000) + 44.1 mp
  3. J. Melicharek, E. Melicharek (Citroën C4 WRC) + 54.3

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?