Világrekord: 335 km/h-val ment jégen az Audi RS6

Saját rekordját döntötte meg a Nokian és az Audi RS6

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A csúcson 336-nál is gyorsabban ment a Nokian szöges gumijain a finn Janne Laitinen és az Audi RS6, az átlagolt hivatalos rekordsebesség 335,713 km/h.


A helyszín egy 12 km hosszú pálya a befagyott Botteni-öbölben, Finnországban, a sofőr Janne Laitinen, az autó pedig egy Nokian Hakkapeliitta 8 szöges gumikkal felszerelt Audi RS6. Egy nagyjából tíz fős csapat sürgölődik az autó körül, majd miután mindent rendben találnak, beindítják az autót, és a sofőr repülőrajttal nekivág a rekordkísérletnek.
Hirdetés

Nem először jártak itt, két évvel ezelőtt állították fel előző jeges sebességi világrekordjukat, akkor 331,610 km/h-s átlagot ment két nekifutásból Laitinen. Ezúttal pedig még gyorsabbak voltak, az új rekord 335,713 km/h. A Guinness rekord érvényesítéséhez két irányban kell végighajtani ugyanazon a pályán, melynek felülete csak természetes, kemikáliákkal vagy munkagépekkel nem kezelt jég lehet, és csak kereskedelmi forgalomban kapható, a rekordkísérket helyszínét adó országban közúton is használható gumikat lehet az autóra szerelni.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?