Világrekord: Fordok álltak sorba a címért

Több mint 3 kilométernyi Forddal foglalták be az autópályát

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Bosszankodhatnak az amerikaiak, hogy épp fordos rekordjukat múlták felül európai rajongók.


Világrekordot ma már szinte bármivel föl lehet állítani, amit pedig már megcsináltak, azt érdemes felülmúlni, ha képesek vagyunk, vagy éppen elegen vagyunk hozzá. Úgy tűnik Bulgáriában több a Ford-őrült, mint Amerikában, ugyanis sikerült megdönteniük a leghosszabb Fordokból álló sor rekordját.
Hirdetés

Nagyjából 2300 autó sorakozott fel Szófia közelében, de a Guinness-rekorddöntésben csak személyautók vehettek részt. Így a végső adat szerint 1527 darab Forddal sikerült az eddigi rekordot megdönteni, amit még 2014-ben állítottak fel Észak-Amerikában 829 Forddal. A több mint 3 kilométeres kocsisor meglehetősen színes volt, a sok átlagos modell mellett, mint a Fiesta, Focus, Mondeo, volt számos Mustang, Thunderbird és Cobra is, a legidősebb résztvevő viszont egy A Modell volt az 1930-as évekből. Több gyártó fanatikusai is beírták már magukat ilyen módon a Guinness Rekordok könyvébe, tavaly például Cipruson szedtek össze 742 Toyotát, Pennsylvaniában pedig Jeep-imádók álltak egymás után 2420-an, hogy felállítsák az amerikai terepjárókból álló leghosszabb sort.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 04:38
    Permalink

    Jó kis kvízt lehetett volna csinálni autórajongóknak ott a helyszínen: a sorban egyenként elhaladó Fordokról megmondani, milyen típus, hol gyártják és hol tervezték. Kiderülne rögtön, ki az igazi Ford-guru:)

Vélemény, hozzászólás?