Világrekordot döntött a Porsche Cayenne

Új Guinness-rekordot állított fel a Porsche Cayenne

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Porsche szabadidőautója beírta nevét a történelembe, miután egy 285 tonnás Airbus A380-as repülőt húzott maga után. Videón a nem mindennapi mutatvány!


Emlékszik még valaki arra, amikor a VW Touareg V10 TDI-vel elhúztak egy Boeing 747-est? Több, mint tíz éve volt. Az 155 tonna volt, amelynek vontatása akkoriban komoly teljesítménynek számított. 2013-ban a Nissan Patrol sikeresen húzott el egy 170 tonnás teherszállító repülőgépet. Most a VW csoport ismét felvette a kesztyűt, hogy visszahódítsa a címet. Egy Porsche Cayenne S Dieselt vetettek be a maga 385 lóerejével és 850 Nm nyomatékával. A manőver sikeressége után az 570 lóerős és 800 Nm nyomatékkal bíró benzines változattal is teljesítették ugyanezt a kihívást.
Hirdetés

A rekordkísérletre a párizsi Charles de Gaulle reptéren került sor, ahol az Air France 285 tonnás szuperjumbóját 42 méteren keresztül sikerült húzni a Porsche SUV-jainak. Ezzel jelentősen, 115 tonnás különbséggel dőlt meg a korábbi világrekord. Érdekesség, hogy az A380 eredeti vontató traktorában egy V6-os dízelmotor dolgozik, amely 462 lóerős teljesítménye mellett 2080 Nm forgatónyomatékot ad le 1300 1/perces fordulaton. A traktor tömege 40-70 tonna között súlyozással változtatható. Ezt figyelembe véve valóban tiszteletre méltó az, amit a Cayenne művelt. A világrekord vontatást az alábbi videón kísérhetjük végig.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?