Világrekordot ugrott ez az 5,5 tonnás monster truck

Szárnyak nélkül repülni? 8,8 liter kell hozzá, egy kompresszor és egy tökös sofőr

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Föld másik oldalán olyan események történnek, amit itthon csak videón láthatunk viszont, pedig egy ilyen Monster Truck versenyt egyszer élőben is látni kell, félelmetes, ahogy 5,5 tonnával szinte repülnek.

í Az amerikai Monster Truck versenyekhez nincs hasonló, a klasszikus big foot autók nagyon más szerkezetek, mint amikkel mi itthon találkozhatunk. Ezek az autók valódi versenygépek acél csővázas karosszéria építve, műanyag karosszériával, 25 colos felnikkel és 32 colos abroncsokkal. A motorok jelenleg 8,8 literes kompresszoros V8-asok, 1300-1500 lóerős teljesítménnyel, a fordulékonyságért pedig elektromos rásegítésű hátsókerék kormányzás is felel. A mozgásuk fergeteges, könnyed, pedig ezek a vasak közel 5,5 tonnát nyomnak. Most az egyik pilóta, Colton Eichelberger akkorát ugratott, hogy az egyből világrekord lett. Hét versenyautót ugrott át, a teljes táv pedig 34,9 méter.
Hirdetés

Colton Eichelberger 2015 óta vesz részt a versenysorozatban, a rekorddöntés most a Monster Jam utolsó helyszínén történ Orlandóban, Florida államban. Eichelberger családi ágon került a versenybe, ugyanis már édesapja, Tom Meentz is aktívan versenyzett, sőt, 12 szeres Monster Jam bajnokról beszélünk, ráadásul az előző rekordot éppen ő ugrotta meg 2016-ban. A Monster Jam versenyek rendkívül népszerűek az Államokban és motorsportban is különleges helyen szerepel a sorozat, mivel nincs hozzáfogható az egész világon.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?