Villámgyorsan tölt az Audi e-tron GT: 80% 12 perc alatt!

Rekordidő alatt töltődik az új Audi e-tron GT!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

2020-ban érkezik az Audi első teljesen elektromos GT-je, az Audi e-tron GT, ami a 350 kW-os gyorstöltőjével kevesebb mint 12 perc alatt képes elérni a 80%-os töltöttségi szintet.

Kétségtelen, hogy a német gyártó nagy reményeket fűz a 4 év múlva érkező Audi e-tron GT-hez: ezzel az úttörő modellel jelentősen leredukálhatják az e-tron SUV által elérhető – és szintén gyorsnak számító – 30 percet, amire a 150 kW-os töltőnek szüksége van arra, hogy elérjék a kívánatosnak vélt 80%-os kapacitást.
Johannes Eckstein a márka E-tron termékmenedzsere az Autocarnak adott interjújában elmondta, hogy bár a jelenlegi technológia egyelőre még nincs felkészülve a 350 kW-os töltés biztosítására, az Audi már most keményen dolgozik azon, hogy a világszerte fellelhető töltőállomásokon elérhető legyen a 350 kW-os csatlakozó.
Hirdetés

Hogy mielőbb orvosolják ezt a problémát, Európában az olyan gyártók kollaborációjával többek között, mint az Audi, a Ford, a BMW, és a Mercedes, a 350 kW-os villámtöltők az Ionity hálózaton keresztül lesznek elérhetőek. Az USA-ban hasonló rendszeren dolgozik a VW Csoport Electrify America nevű leányvállalata.
Magáról az új Audi e-tron GT-ről a fentieken kívül annyi derült ki egyelőre, hogy ez egy új luxusszedán lesz, amellyel a Tesla Model S és a Porsche Taycan modellekkel kívánják meg felvenni a versenyt. Ráadásul az interjúból az is kiderült, hogy az e-tron GT és az e-tron SUV mellett 2025-ig bezárólag az Audi további 10 elektromos járművet tervez.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?