Hirdetés

Villamosítás felé halad a Dacia?

Elektromos modell érkezhet a Dacia kínálatába

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Dacia hosszú távú terveiről derült ki néhány részlet. Nem is csoda, ha már a franciák ilyen határozottan lépnek fel, azt a Renault olcsó márkájának is követni kell.

Mit szólnátok egy izgalmas Daciához? Nyilván elő sem fordulhat, persze ki tudja, mit hoz a jövő, talán még elektromos is lesz

A világ legolcsóbb elektromos autóját gyárthatja a Dacia, már ha igazak a hírek és egyszer eljutnak odáig. A Dacia romániai vezetőjével készült interjúból ugyanis kiderült, hogy hosszú távú terveik között szerepel elektromos modell, vagy modellek piacra dobása. Ezek persze csak felületes információk egyelőre, nem 2-3 éven belül gondolkoznak, inkább 20-30 évre előre. Ilyenkor még ez csak kósza ötlet, de ahogy Hakim Boutehra mondja, ez most a legnagyobb trend az autógyártásban, így elkerülhetetlen, hogy egyszer a Dacia is villanyautót dobjon piacra.

Egy új Duster, Veloster stílusú felemás ajtókkal minden, csak nem az, amire a márka modelljei hivatottak

Hirdetés

Persze nem ez lesz a legnyomósabb érv, inkább az új francia kormány bejelentése állhat a háttérben. Aszerint 2040-től csak és kizárólag elektromos hajtású autó helyezhető majd forgalomba újonnan, ezért többek között a Renault-nak is teljesen át kell majd állnia villanyra. És ha már az anyavállalat így tesz, az olcsó márkának is hasonulnia kell hozzá. A Renault Zoe jelenleg a legkeresettebb villyanyautó Európában, ha egyszer egy Dacia elektromosodna, célszerű lenne annak platformját és hajtását használni. Az angoloknál sokkolóan megfizethetőnek nevezik a Daciát, annyira olcsó, nálunk is megvehető 2 millió alatt újonnan. A villany Dacia messzi jövő, akkor fog előfordulni, amikor már természetes lesz, hogy villanyautóval járunk. Most viszont egyelőre az új Dustert várhatjuk, ami hamarosan érkezik.

ha egyszer megvalósul, az borítékolható, hogy a legolcsóbb használható villanyautó lesz a Daciáé

Hirdetés

Hozzászólások

  • 2017.10.27. at 16:31
    Permalink

    Ha a piacon akarnak maradni, nem várhatnak vele 20 évig. A konszernnek vannak villanyautói (Leaf, Zoe, stb.), műszakilag adott hozzá minden. Épp csak a legfontosabb hiányzik: azoknál olcsóbb akku kell hozzá, hogy piacképes legyen.

Vélemény, hozzászólás?