Villany G-osztály a Terminátor ajánlásával

Arnold Schwarzenegger kérte fel az osztrák Kreiselt, hogy alakítsák át a G-osztályt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Arnold Schwarzenegger nem csak a környezetvédelemhez, de hazájához is rendkívül hűséges. Egy osztrák céggel együttműködve készíttette el új autóját, egy teljesen elektromos G-osztályt.


Az osztrák Kreisel leginkább villanymotorok és akkumulátorok gyártásával foglalkozik, emellett viszont többször mutattak be saját villanyhajtásukkal átalakított autókat is. Legújabb prototípusuk a benzintemetők megtestesítőjéből készült el, a Mercedes G-osztály maga a környezetszennyezés, óriási fricska és hatalmas reklám, hogy élhető villanyautót építettek belőle. A történet apropója viszont nem más, mint hogy Kalifornia volt kormányzója, Arnold Schwarzenegger kérte fel őket a munkára.
Hirdetés
Mindenki Terminátora amellett, hogy imádja a hatalmas gépeket, az igazán nagy autókat, és neki volt elsőként polgári kivitelezésű Hummer H1-ese, nyugdíjas napjait azzal tölti, hogy mindenkiben nyomatékosítsa a környezettudatosság fontosságát. Emellett nem szakad el egykori otthonától, Ausztriától sem, ezért is fordult a Kreiselhez, hogy saját G-osztályából készítsenek villanyautót. Az autó kész, de még tesztfázisban jár. Picit nehezebb, mint az eredeti V8-as motorral, de a 490 lóerős villanymotorral 3 másodperccel hamarabb gyorsul 100 km/h-ra, egész pontosan 5,6 másodperc elég, hogy elérje. 80 kWh-ás akkumulátorai nagyjából 300 km-es hatótávot ígérnek, valamint az összkerékhajtás is megmaradt. 80%-ra 25 perc alatt tölthető fel gyorstöltővel a Terminátor új autója, amit hamarosan Kaliforniába szállíttat, hogy azzal közlekedjen.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?