Villany SUV-on dolgozik a Mercedes

A Mercedes elektromos szabadidő-autóval készül a Párizsi Autószalonra

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Errefelé halad a világ, ezt a Tesla vezére elég hamar észrevette, így az első nagyobb szeleteket ő nyúlta le a tortából, de hamarosan a Mercedes is beszáll a buliba egy elektromos SUV-val.

Nem árt követni a divatot, ha egy nagy márka szeretne versenyben maradni a jövőben is, ezért a Mercedesnél is a villanyautókra koncentrálnak. Nem túl régi bejelentésük alapján tudható, hogy kimondottan elektromos hajtású modellekhez fejlesztenek új padlólemez-struktúrát, melyet EVA-nak hívnak. Komoly hatótávú villanyautókat szeretnének, ennek megfelelően jó nagy akkumulátort terveznek az új platformba, de azt ígérik, az egész nem fog többet nyomni 400 kilónál.
Hirdetés
Lesz szedán fazon, méretben a C- és az E-osztály között, de a Tesla nyomdokaiba lépve városi terepjárót is terveznek, és úgy tűnik, ez lesz az első, amelyik megjelenhet. Úgy hallani, a Párizsi Autószalonra már készülnek is egy tanulmányautóval ebben a témában, vadonatúj formatervvel, aminél a legfőbb szempont a lehető legkisebb légellenállás elérése volt, meg persze, hogy jól is mutasson. 2019 előtt nem valószínű, hogy megjelenik a sorozatgyártott modell, addig viszont népszerűsíteniük kell valahogy az új terveiket. Egyes források szerint még a Formula E sorozatba is beszállna a Mercedes ennek érdekében.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?