Villanyautó márka lesz az Alfa Romeo is

Itt az újabb piaci szereplő, aki teljesen villanyhajtásra áll át: az Alfa Romeo

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Igazából nincs semmi meglepő az Alfa Romeo bejelentésében. Európában várható volt, hogy mindenki elkötelezi magát a villanyautók gyártása és forgalmazása mellett.

Persze nem csak az Alfa Romeo jut villanyos sorsra a Stellantis cégcsoporton belül. De ők lesznek az elsők, akik kizárólag villanyautókat forgalmaznak majd. Az előzetes tervek szerint 2027-től, Európában, Kínában és Észak-Amerikában egyaránt. A vállalat többi tagja majd később villanyosodik teljesen, talán meglepő is, hogy nem a DS lesz az első, hiszen a márka sikert sikerre halmoz a Formula E-ben is, kellő hírnevet szerezve villanymárkaként. Esetükben csak annyit árult el a Stellantis, hogy 2024 után már csak villanyhajtású modelleket mutatnak be, de ugye ez nem azt jelenti, hogy nem forgalmazzák majd még a belsőégésű motorral felszerelt változatokat. Érdekes még, hogy a Lanciát is megemlítették, amely jelenleg “infúzión él” Olaszországban. Lehet, hogy újra felvirágozhat a márka villanyautókkal? 2026-tól tervezik komolyabban villanyosítani. A nagyobb márkáik közül az Opel már bejelentette, hogy 2028-ban áll át teljesen, a Fiat pedig valamikor 2025 és 2030 között, de még nincs pontos céldátum.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?