Villanyautó támogatás – Napokon belül érkeznek a részletek!

Nagyobb támogatást kapnak az olcsóbb villanyautók, holnap mindent megtudunk!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az eddig csak híresztelt újabb elektromosautó-támogatás a napokban hivatalossá is válik. A kormány az olcsóbb villanyautót választókat jobban segítené, nekik nagyobb támogatás juthat.

Fontos bejelentésre készül az Információs és Technológiai Minisztérium holnap. A Portfolión jelent meg a hír, miszerint egy. az ITM által küldött, holnapra, május 20-ára szóló sajtómeghívó egy olyan eseményre szól, melynek keretein belül a kormány Klíma- és Természetvédelmi Akciótervét fogják ismertetni. Ennek keretében megújítják és kiterjesztik az elektromobilitás ösztönzési rendszerét, mely megteremti annak lehetőségét, hogy

a kis és olcsó járművek nagyobb támogatást kapjanak.

Orbán Viktor miniszterelnök még a februári évértékelőjén beszélt arról, hogy az olcsóbb elektromos autók vásárlóit segítenék jobban az újabb támogatással, hogy az ne csak a tehetősek kiváltsága legyen (megjegyezzük, a használt villanyautó eddig sem számított vészesen úri huncutságnak, ma már pláne nem az - a szerk.).
Hirdetés
A miniszterelnök bejelentése után Palkovics László információs és technológiai miniszter pontosította az akkori terveket és elmondta, hogy az olcsóbb villanyautókra arányaiban nagyobb ártámogatást terveznek. Ezzel kapcsolatban egyelőre részleteken nem árultak el, de ebből már sejthető, hogy árkategóriánként eltérő támogatást fog biztosítani az állam. 2016 óta támogatják a villanyautó vásárlást, ám az első ütemmel nem mindenki értett egyet. A 1,5 milliós támogatást eleinte 15, később 20 millió forintos árig lehetett igénybe venni, vagyis a drágább, prémiumautó vásárlásokhoz is egyaránt segítséget nyújtott. Az új támogatás részletei holnap derülnek, de ebből már joggal készülhetünk arra, hogy az elérhető árúbb villanyautók vásárlói nagyobb kedvezményre lesznek jogosultak, vagyis szélesebb rétegekhez is eljuthat az elektromos autó vásárlásának lehetősége.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?