Villanyautókba oltja a GTi nevet a Peugeot?

A Peugeot következő GTi modellje már villanyautó lehet

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A közeljövőben ismét megjelenhet a Peugeot kínálatában a GTi jelzés. Ám valószínűleg villanyautó alapokon.

Hirdetés
Egyenesen a Peugeot vezérigazgatója nyilatkozta a brit Autocar magazinnak, hogy nem mondtak még le a GTi modellekről, annak ellenére, hogy korábban kijelentette, a PSE betűkombó mögött kell majd keresni jövőben a legsportosabb autóikat. „A PSE nem azonos, nem is lehet azonos a GTi-vel, mivel nem ugyanazt a felhasználói élményt nyújtják. A PSE teljes mértékben újraértelmezi a teljesítmény, a menetdinamika fogalmát” - nyilatkozta a Peugeot vezér.
Hirdetés
Ezekből a mondatokból sokan azt szűrték le, hogy a GTi modelleknek befellegzett Ám még korai volt kongatni a vészharangot. „Vannak piacok, ahol nagyon is erős piacra találhatna egy klasszikus hot hatch. Most azon dolgozunk, hogy megalkossuk a jövő GTi-jét. Viszont egyetlen olyan modell van csupán, ahol létjogosultsága volna egy ilyen típusnak, és ez a 208-as – akár villanymotorral. Minden más modellcsaládunk esetében csak a PSE sportverziók jöhetnek szóba.” – magyarázta a helyzetet Jean-PhiIippe Imparato.
Hirdetés
Mivel az újautó-eladási statisztikák jelzik, hogy az európai fogyasztók egyre nagyobb számban szavaznak bizalmat az elektromos járműveknek, egyáltalán nem ördögtől való gondolat, hogy az e-208 adja az alapját egy új GTi-nek. Az európai autógyártók szövetsége, az ACEA által közzétett adatok szerint 2019-ben több mint másfélszeresére (+52,9%) nőttek a hálózatról tölthető személygépkocsik eladásai, az emissziómentes közlekedésre tartósan alkalmas autók immár az eladások 3 százalékát teszik ki. Ráadásul az e-208-ra két és félszer annyi előrendelést adtak le tavaly ősszel az ügyfelek, mint amivel a gyártástervezésnél kalkuláltak. Habár Imparato szavai biztatóak, egyelőre semmi konkrétumot nem árultak el egy esetleges új Peugeot 208 GTi megjelenéséről. Azonban az biztos, hogy a Peugeot döntéshozói csak akkor adnak zöld jelzést a projektnek, ha a tervezett autó képes felnőni azokhoz az igen magas elvárásokhoz, amelyeket elődjei meghatároztak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?