Villanyautókkal erősít a svájci rendőrség

Tisztán elektromos járőrautókkal bővült egy svájci rendőrségi flotta

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egyre több vállalat és állami cég is beszáll az alternatív hajtású járművek beszerzésébe, most épp egy svájci rendőrség bővített villanyautókkal.

Nem példa nélküli, de remek példát mutat a svájci St. Gallen rendőrsége. Bővítették flottájukat, méghozzá tisztán elektromos autókkal. A Hyundai Kona Electric erősebb, 200 lóerős villanymotorral hajtott verziójából rendeltek első körben 13 példányt. A flotta új tagjai közül viszont csak öt kapott egyenruhát, a láthatósági narancssárga dekorral és kék villogókkal járőri szolgálatot fognak végezni velük, míg a többi 8 egyelőre más feladatokat kap.
Hirdetés
Az elektromos autókkal való bővülés egyre népszerűbb, ezzel is népszerűsítik a tiszta helyi üzemű járművek használatát. A Kona Electric pedig már messze nem akkora kompromisszum, mint az eddigi legtöbb villanyautó, több mint 400 kilométeres hatótávolságával még rendszeres használat mellett sem szükséges minden nap tölteni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?