Villanyautós márka lesz a Bentley is

2030-ra minden új Bentley akkumulátoros villanyautó lesz

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Elbúcsúzhatsz a V8-as és V12-es Bentley modellektől, hiszen egy évtizeden belül a teljes villamosítás a luxusmárka célja.

Talán nem véletlenül nyúlt oly hosszúra a Bentley várólistája napjainkban. Akik még szeretnék nagy, belsőégésű motorral megvásárolni a luxusautójukat, valószínűleg „megrohamozták” a kereskedéseket. Hiszen sejthető volt, hogy a Volkswagen csoport tagjaként hasonló lépésre szánja el magát a brit gyártó is, mint az anyavállalat. Tehát az akkumulátoros villanyautók gyártására áll át. Miután ezt hivatalosan is bejelentették, kiderült, hogy a Beyond100 stratégiai terv részeként globális vezetővé szeretne válni a fenntartható luxus mobilitásban a Bentley Motors. Ennek érdekében a Bentley minden tekintetben megújul, hogy második évszázadának kezdetén teljes mértékben karbonsemleges szervezetté váljon. Az átalakulás a Bentley teljes működését és minden termékét érinti, tehát a kínálat kizárólag konnektoros hibrid és elektromos járművekre korlátozódik 2026-ig, majd teljesen elektromos járművekre 2030-ig.
Hirdetés
De nem csak a modellpaletta átalakításával kívánnak zöld útra térni. A környezeti hatások csökkentése érdekében az ellátási láncot is átalakítanák, illetve a Crewe-ban található gyárat szeretnék 2025 végére teljesen műanyagsemlegessé tenni, miután tavaly elérték, hogy Nagy-Britannia első karbonsemleges luxusautó-gyártóüzemévé váltak. A 2030-as végcél a klímapozitív gyár, amely aktívan csökkenti az atmoszféra karbontartalmát, folyamatos befektetéssekkel a megújuló energiába és az erdőgyarapításba. Visszatérve azonban a modellekhez, az ígéretek alapján a jelenlegi kínálat minden tagja elérhetővé válik hibrid hajtáslánccal is 2023-ig, az első tisztán villanyhajtású Bentley pedig 2025-ben érkezik. Ennek előfutára a teljesen elektromos EXP 100 GT koncepció, amelyben olyan anyagok is megtalálhatók, mint például a borkészítés melléktermékéből készülő bőrhatású kárpit. A rövid távú célok eléréseként pedig jövőre érkezik az első hibrid Bentley.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?