Villanyautós világszövetség alakult 26 ország 37 szervezetével

Magyar tagot is számláló szervezet célozza, hogy 2030-ra minden új autó elektromos is legyen

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A szövetség tagjainak célja a kulturális és nyelvi különbségek ellenére közös: qzt szeretnék, ha az évtized végére a működési területükön eladott minden új személyautó és könnyű teherautó árammal tölthető lenne.

A Villanyautós Világszövetség (Global EV Alliance - GEVA) a világszerte aktív nemzeti villanyautós szervezetek hálózataként aposztrofálja magát. A frissen alakult szervezet tagjainak közös célja egy olyan bolygón élni, ahol a teljes közlekedés fenntartható, tiszta és elektromos, ráadásul mindezt már 2030-ra szeretnék elérni.
Hirdetés
Az együttműködésnek köszönhetően a helyi villanyautós szervezeteknek lesz lehetősége megosztani egymással a bevált gyakorlatokat és stratégiákat, ezzel jobb helyzetbe kerülhetnek az elektromos járművekkel kapcsolatos politikai tárgyalások során. „Az eddig ismert világunk soha nem látott átalakulás előtt áll, aminek a megújuló energiatermelés mellett a legfőbb mozgatórugója az elektromobilitás. Bár a tempó egyes régiókban és azon belül az egyes országokban is eltérő lehet, a problémák, amikre választ kell találni mindenütt nagyon hasonlóak.” – nyilatkozta Antalóczy Tibor, a szövetségbe belépő Villanyautósok Közösségének alapító tagja. A szervezetek képviselői egy rövid bemutatkozó videót is készítettek, amelyből kiderül, a cél minden országban közös.
Hirdetés
A Villanyautós Világszövetség első közös tevékenysége az ENSZ COP26 Klímaváltozási Konferenciáján való részvétel lesz, melyet 2021 novemberében tartanak majd Glasgow-ban. A konferenciához köthetően a GEVA minden országban eseményeket, Skóciában pedig egy összeurópai találkozót is szervez, hogy népszerűsítse az elektromobilitást, mint a klímaváltozás elleni küzdelem egyik fontos pillérét.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?