A weboldalunk külső szolgáltatója karbantartási munkálatokat végez szerverein július 25 23:30 és július 26 06:00 óra között. A karbantartás érintheti az oldal szolgáltatásait és elérhetőségét ez idő alatt. Megértésüket köszönjük!

Villanyautóval sokkolnak a kínaiak

100 ezer kínai villanyautó a Dongfengtől

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem viccel a Dongfeng: 2015-ig 100 000 villanyautót szeretne értékesíteni, és ennek érdekében nem sajnál közel félmilliárd dollárt invesztálni e nagyszabású projektbe.

Kínai harmadik legnagyobb járműgyártója, a Dongfeng Motors nagyon fontosnak tartja a környezetbarát technológiák alkalmazását, így az óriásvállalat közel félmilliárd dolláros beruházást hajt végre, hogy rövid időn belül látványos eredményt tudjon felmutatni ezen a területen. A tervek szerint 2015-ig 100 000 darab elektromos autó értékesítése a cél, és ez nem sajtópletyka, mert a hazai piac ilyen irányú leigázásának szándékát maga a Dongfeng Motoros elnöke, Zhu Fu Shou jelentette be. Az viszont nem tisztázott részlet, hogy a kínai gyár önmaga szeretné-e ezt a tekintélyes mennyiséget piacra dobni, vagy ebben benne foglaltatna a partnerekkel, így a Nissannal, a Kiával, a Hondával és a francia PSA-val közösen tervezett járművek száma is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?