Villanymotoros Hyundai Pony az 1970-es évekből? Nem egészen!

Különleges koncepcióautót villantott a Hyundai

Szép csendben előrukkolt egy igazán egyedi koncepcióautóval a Hyundai. Fogtak egy 1970-es évekbeli Pony modellt, hogy átalakítsák a mai kor követelményei alapján.

Természetesen egy fontos apropója is van az autó elkészülésének, a Hyundai ugyanis egy új ügyfélközpontot nyitott a dél-koreai Busan városában. Ennek örömére kezdték el a márka történelmébe visszanyúló projektet, amelynek élére az utasterek tervezését intéző részleg vezetőjét, Hak Soo Hant nevezték ki. Ebből már sejthető is, hogy az 1975-ös Pony belsejét sem hagyták érintetlenül. Érdekes, hogy tényleg sikerült futurisztikussá varázsolni az egyébként egyszerű vonalakból építkező, ’70-es évekbeli kompaktot. Modern, LED technikájú fényszórókat kapott, hátul ráadásul az Ioinq 5-re emlékeztető, „pixeles” fényekkel ruházták fel. Érdemes megfigyelni az első sárvédők felett elhelyezett visszapillantó tükröket is, amelyek valójában kamerák és a képet az utastérben vetítik ki. Végül még a felnikről sem feledkeztek meg, ugyanúgy retro stílusban faragták őket, hogy jól illeszkedjenek az autóhoz.
Hirdetés
Ám az utastérben sokkal nagyobb a változás. Rendkívül futurisztikusra szabták, pedig a háromküllős kormánykerék is próbál múltidéző maradni a modernsége mellett. Viszont a műszerpulton elhelyezett kijelzők ellensúlyozzák ezt. Mintha elektroncsövekbe ágyazott izzók mutatnák a számokat, mindenképp izgalmas megoldás. Az autó orrában pedig villanymotor dolgozik, de erről többet egyelőre nem árultak el a tervezők, talán később nyilvánosságra hozzák ezt is. Hiszen a koncepcióautó június 27-ig megtekinthető a busani Hyundai Motorstudióban.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?