Villanymotorral hódít a régi Ford Bronco

Ízlésesen házasították össze a modern technikát és a retrót a koros Broncóban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A villanymotor tisztasága, csendessége és egyszerűsége nem csak az új autókban lehet csábító, hanem a veterán világban is van rá kereslet.

Nem kell lemondani az elektromos hajtás előnyeiről akkor sem, ha éppen 50 éves a szívünk választottja: a veteránautóknál is komoly kereslet kezd mutatkozni az alternatív hajtás iránt. További előny, hogy egy régi járgány felújítása is egyszerűbbé válik, ha nem kell a motorral, váltóval, a kipufogó- és az üzemanyag rendszerrel foglalkozni, illetve számos típusba ugyanaz a villanymotor és akkupakk kerülhet.
Hirdetés
A Zero Labs Automotive nevű cég az átalakított Ford Broncóval mutatkozott be a nagyközönségnek, melyből rögtön 150 átalakított példány készül. A régi terepjáró kívül-belül megújult, a feleslegessé vált hűtőrácsot befalazták, így a megjelenés igen futurisztikusra sikeredett, de alapjaiban maradt az eredeti külső. Ahogy kívül, úgy belül is finoman párosították össze a jelen kor igényeit a régi kinézettel. Az eredetinél finomabb anyagokba öltöztették a belsőt, maradt a minimalista kialakítás ízléses műszerekkel, a modernséget pedig érintőképernyő biztosítja. A legnagyobb átalakítás a motorháztető alatt zajlott, a benzines egység helyére egy 365 lóerős villanymotor költözött, de akár 440 lóerőre is emelhető a teljesítmény a szoftver átprogramozásával. Hiába az elektromos hajtás, megmaradt az ötfokozatú kézi sebességváltó, melyre az off-road képességek megtartása miatt volt szükség. Az elektromos Bronco 300 kilométert tud csendben suhanni, de a kényszerpihenő sem lesz hosszú, ugyanis gyorstöltésre is van lehetőség. A gyártó árat nem adott meg, de lényegében mindegy mennyit kérnek érte, szinte biztos, hogy pillanatok el fogják kapkodni az összes villany-Broncót.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?