Villanymotort kap a következő Mazda MX-5

Új világ: a Mazda elektrifikációs stratégiája a világ kedvenc roadsterét is érinti

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A nagy turbó-hullámot megúszta az eredeti értékek csorbulása nélkül az MX-5, de az elektromos forradalmat már nem fogja. Egyesek szerint már annak is örülni kell, hogy egyáltalán megmarad, de szerintünk legalább ilyen fontos, hogy jó maradjon.

Hivatalos közleményben tájékoztatta a japán Kuruma-news szerkesztőségét a Mazda az elérhető roadster jövőjéről, melyben enyhe tématereléssel ötvözve elmondták, hogy elektrifikációs stratégiájuk az MX-5 következő generációját is érinti. "Valóban azon dolgozunk a Mazdánál, hogy az MX-5-nek is elektromos jövője legyen, ez is része célkitűzésünknek, miszerint 2030-ra minden járművünket legalább részben elektromos hajtáslánccal szereljük majd. Ennek ellenére továbbra is szempont, hogy az MX-5 a vásárlók igényeinek megfelelve egy pillekönnyű, elérhető áron kínált játékszer maradjon." - áll a közleményben.
Hirdetés
Ha jobban megnézzük az említett célkitűzést és a hivatalos közleményt, akkor arra következtethetünk, hogy a roadster következő generációja hibrid lesz. Egyrészt a Mazda stratégiája szerint 2030-ra az autóinak mindössze 25 százaléka lesz teljesen elektromos, míg a többi csak részben. Másrészt a közlemény szerint a súly elsődleges szempont marad, az elektrifikációval járó extra tömeg pedig a kisebb akkucsomag miatt lényegesen kevesebb, ha egy hibridben gondolkozunk. Ez persze már csak spekuláció, így felmerül a kérdés: ti mit látnátok szívesebben, egy hibrid, vagy egy teljesen elektromos változatot?
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?