Villanyos a 40 milliomodik győri Audi motor

Már 40 millió motort gyártottak az Audi győri gyárában

Egy villanymotor gördült le negyvenmilliomodik darabként a győri Audi gyárban, amelyet aztán Brüsszelbe szállítottak, hogy beszereljék végleges helyére.

Még 1994-ben kezdte az Audi Hungaria a motorgyártást Győrben, azóta a világ egyik legnagyobb motorgyárává nőtte ki magát a létesítmény. 2018-ban kezdődött az új korszak, akkortól gyártanak ugyanis villanymotorokat, idáig körülbelül 200 ezer darabot készítettek. A 40 milliomodik darab is egy 190 lóerős villanymotor, ami majd egy e-tront hajt, természetesen a szállítását is szén-dioxid semlegesen oldották meg az Audi szerint, úgynevezett „zöld vonatokkal”. A 40 millió motor nagy része négyhengeres volt. Ebből több, mint 19 millió benzines, dízelből pedig 11 milliónál is több készült. Hathengeres benzinmotorokból körülbelül 4,5 millió darab készült, a jövőben pedig a következő generációs villanymotorok is itt készülnek majd az Audi villanyhajtású járműveihez.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?