Villanyosíthatják a VW Passatot is

Teljesen elektromos modell válthatja a jelenleg futó Volkswagen Passatot

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Volkswagen egy sor elektromos modell bemutatását tervezi a következő években, és úgy tűnik, ezek egyike lesz a jelenlegi Passatot váltó vagy azzal méretben megegyező teljesen elektromos autójuk.

Johan de Nysschen, a Volkswagen amerikai vezetője elmondta, hogy a jelenlegi Passat életciklusa véges és észszerű a feltételezés, hogy a következő generáció már nem készül belsőégésű motorokkal. Hogy ez pontosan mikor fog bekövetkezni, azt egyelőre még nem árulta el, de a Passat egy igen átfogó frissítést kapott az idei évre. A frissített modell bár sokkal újabbnak hat, még így sem rejtheti véka alá, hogy már jó ideje a piacon van.
Hirdetés
Az értékesítési számok sem éppen meggyőzők sajnos. Az amerikai piacon a 2012-es 117 ezer eladott modellhez képest tavaly csak valamivel több, mint 14 ezer Passat talált gazdára, ami egy elég drámai esés 7 év alatt, ami főleg a Ford és a General Motors térnyerésével magyarázható.
Természetesen nem érintette váratlanul a piacot az elektromos Passat híre, mivel 2018-ban a Volkswagen már bemutatta az I.D. VIZZION tanulmányt, ami – hasonlóan az érkező elektromos VW modellekhez – szintén az MEB platformra épül, és 2022-ben érkezhet szériaérett változatként.
Addig persze még sok víz fog lefolyni a Dunán és rengeteg minden változhat, de már a koncepcióautó is egy elég nagy, 111 kWh-s akkumulátort hordott a padlóba integrálva, ami két elektromos motort táplált, a hajtást pedig mind a 4 keréken az útra tudta vinni. Az összteljesítmény 302 lóerő volt, de ami még ennél is fontosabb, hogy egy feltöltéssel el tudna menni 665 km-t, ami már elég lehet azoknak is, akik eddig az elektromos autók alacsony hatótávja miatt nem váltottak. Ha valaki aggódna a helykínálat miatt, akkor jó hír lehet, hogy kombi változat is meg fog jelenni - az európai és az amerikai piacokon mindenképp.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?