Villanyplatósokat kapnak az amerikai rendőrök

Az USA legnépszerűbb autójából a rendőrségnek is jár, ráadásul villanyhajtással!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Amerika első, kifejezetten a rendőrség számára készült elektromos pickupja: a 2023-as Ford F-150 Lightning.

A Ford több mint 70 éve látja el a rendőröket a polgárok védelméhez és szolgálatához szükséges járművekkel. Jelenleg a Ford Pro ügyfelei között USA-szerte több mint 12 000 rendőri szerv található, amelyek most már villanyhajtású pickupot is vásárolhatnak a Fordtól. A kékoválos villanyplatóst úgy tervezték, hogy az üldözésen kívüli speciális feladatokat is elvégezhessenek vele. Ezek közé tartozik például baleset vagy bűncselekmény esetén a helyszínelés, de vontatásra is befogható. Ám a rendőrség számára nem elegendő a gyári felszerelés, ezért olyan extrákkal vértezték fel a rendőrségi F-150-est, mint például a jó minőségű, strapabíróbb szövetburkolatok, az egyedi ülések, hogy a pisztolytáskás rendőrök könnyebben szállhassanak be és ki a járműből. Emellett könnyebben tisztítható burkolatot kaptak a hátsó ülések, és persze a tetőre szerelt figyelmeztető fények is megtalálhatók rajta. Érdemes még megemlíteni, hogy jól jön a frunk is, hiszen az F-150 Lighning orrában is ki tudtak alakítani még egy plusz rakteret.
Hirdetés
Hajtásláncból kétféle erősségű áll rendelkezésre. Mindkettő 1050 Nm forgatónyomatékú, de az alap 452 lóerős, míg a nagyobb akksis 580 lóerőt tud. De már az alap is négy másodperc alatt százon van, miközben 3,5 tonnát vontathat, viszont az erősebb változat már 4,5 tonnát. Egyelőre csak ennyi pontos adatot árultak el, a hatótávról például csak egy későbbi időpontban nyilatkoznak majd a kékoválos márkánál.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?