A weboldalunk külső szolgáltatója karbantartási munkálatokat végez szerverein július 25 23:30 és július 26 06:00 óra között. A karbantartás érintheti az oldal szolgáltatásait és elérhetőségét ez idő alatt. Megértésüket köszönjük!

Viper alapra épülhet a legbrutálisabb Alfa Romeo

Valóság lehet a Zagato TZ4

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A milánói Zagato formatervező stúdió a Dodge Viper műszaki alapjain valósíthatja meg az izgalmas TZ4 Stradale változatot.

A tavaly karácsonyi, illetve újévi üdvözlőlap már sejteni engedte, hogy a milánói Zagato stúdió készül valamire: a TZ1, TZ2, és TZ3 Corsa mellett a negyedik autó masnival volt átkötve, de azóta nem hallottunk róla. Mint köztudott, a 420 lóerős TZ3 Corsa az Alfa Romeo 100 éves jubileumára állt össze a 8C Competizone alapjain, tulajdonosa pedig nem más, mint Martin Kapp, a híres Zagato-gyűjtő. Most az a hír járja, hogy a képeslapon látható titokzatos autó TZ4 Stradale néven valósulhat meg, méghozzá a Fiat-Chrysler fúziónak köszönhetően a Dodge Viper műszakiságára épülve. Állítólag a 8,4 literes, V10-es motort az Alfa mérnökei picit átfésülik, ettől függetlenül szó sem lesz nagy szériás gyártásról, jó, ha tucatnyi autó kerülne összeszerelésre.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?