Virágnévvel jön egy őrült sportkocsi Szingapúrból

Dendrobium Szingapúr első autójának neve, a Williamsszel fejlesztették

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Különleges autó érkezik a Genfi Autószalonra Szingapúrból, a Dendrobium furcsa neve ellenére igazán durvának ígérkezik, Forma-1-es csapattal dolgoztak rajta.

Kisebb márkák is mutatnak néhány érdekességet az idei Genfi Autószalonon, sőt, jön olyan is, aki első autóját fogja bemutatni. Ilyen a Vanda Electrics is, aki egyenesen Szingapúrból érkezik első saját autójával, ami egyben az első Szingapúri autómárka is lehet, ha a tanulmány egyszer megvalósul. Dendrobium a koncepció neve, autós világban ez talán nem mondd semmit, aki viszont ért virágnyelven, annak leesik, hogy így hívják az orchidea egyik fajtáját is.
Hirdetés
Hogy miért éppen virágról kapta a nevét? A gyártó a sportkocsi különleges ajtónyílásaira fogja. Az első videóban látható, hogy a két ajtó fölfelé és hátrafelé nyílik, de velük együtt a tető is, így egészen hasonlít az orchidea kifejlett virágára. Ez azonban nem egy lágy és finom gépet takar, a Dendrobium a Williams Advanced Engineeringgel együtt készült, a Forma-1-es csapat fejlesztéseit használták a tanulmányautóhoz. Sok mindent nem árultak el róla, viszont az első kerekek mögül nem fékek, hanem villanymotorok kacsintgatnak kifelé. Egyelőre még több mint egy hónap van hátra a Genfi Autószalonig, ott minden kiderül a szingapúri sportkocsiról.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?