Vissza a Jövőbe: árverésen Marty McFly álomautójának replikája!

Rekordáron kelt el egy Toyota, ami a Vissza a Jövőbe filmtrilógiából lehet ismerős

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ha az ikonikus szériára gondolunk, mindenkinek az időgéppé alakított DeLorean DMC–12 jut eszébe, pedig rengeteg érdekes autó akad még a filmekben. Konkrétan az egyik "főszereplő" egy fekete Toyota Pickup, amelynek pontos másolatát nemrég elárverezték.

A trilógia első részének 10. percében kap először fontos szerepet az említett Toyota a Michel J. Fox által játszott főhős, Marty McFly álomautójaként, amivel szívesen vinné barátnőjét a hegyekbe a hétvégén. Mikor a film végén, a múlt megváltoztatása, majd részleges helyrehozása után Marty visszatér 1985-be, váratlan jutalom gyanánt a garázsában találja a fekete, egyedileg átépített Toyota Pickupot. Ám közel sem emiatt főszereplő az autó, a második részben ugyanis kiderül, hogy ezzel a Toyotával szenved autóbalesetet a főhős a jövőben, ami tönkretenné az életét. Szerencsére a harmadik részben végignézhetjük, miként ússza meg mégis az ütközést Marty, ám mivel 1985-öt írunk, nem bújtatott reklámként elhelyezett biztonsági extrákra kell gondolni, sokkal inkább a józan ész győzelmére az indulatok felett.
Hirdetés
Érdekesség, hogy bár a második és a harmadik részt egyszerre forgatták, mindhárom filmben más Toyota Pickup szerepelt, ezt a rendszámok, az oldalablakok és a bukókeretek különbözősége bizonyítja. A Mecum’s Auctions oldalán 35 millió forintnak megfelelő dollárért elárverezett Toyota a harmadik rész legvégén látható autó pontos mása, ebben ült Marty és Jennifer, amikor a felelőtlen gyorsulási verseny bevállalása helyett tolatva lőttek ki a lámpától. Bár ez csak egy másolat, minden megtalálható rajta a fényes fekete fényezéstől kezdve az emelt futóművön, a duplacsövű bukókereten és a KC fényhídon át a négyzethálós műszerfalig, de még az olyan apróságok is ott vannak, mint a szintén duplacsövű Smittybilt lökhárítók, a szögletes ködlámpák, a terepgumis fekete-króm felnik, vagy a szürke beltérkárpitok. Mindezt teljesen restautálva, újszerű állapotban kapta meg az aukció nyertese.
Hirdetés
Az SR-5 csúcsfelszereltségű Pickup 1985-ös évjárata miatt még azok számára is érdekes lehet, akik sosem látták a híres mozifilm trilógiát. Ez volt ugyanis a legkeresettebb évjárat: még merev első tengellyel szerelték Amerikában a Pickupot, de már a modern, elektronikus befecskendezéssel szerelt 2,4 literes, 106 lóerős, 185 Nm nyomatékú benzinmotor került bele. Csak a filmrajongóknak érték viszont, hogy járt még mellé egy bekeretezett Vissza a Jövőbe poszter és egy rakás filmes relikvia is, mint például a második részből ismert önbefűző Nike cipő, a légdeszka és az a Gray’s Sports Almanac, amely körül a teljes második rész cselekménye forgott. A torta habján a cseresznye egy 1:10 méretarányú, távirányítós mása a Pickupnak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?