Vissza a jövőbe: ismét Tucson néven jön a Hyundai ix35 utódja

Első képeken az új Hyundai Tucson, az ix35 utódja

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

2009-ben örülhettünk, hogy a Tucsont váltó ix35-nek legalább ki tudjuk mondani a nevét. Most leleplezett utódja ismét Tucson.


Az ix35 magával viszi a nevét is a nyugdíjba, a Hyundai harmadik generációs kompakt szabadidő-autója ismét Tucson névvel jön. Az első is már a Kia Sportage rokona volt 2004-ben, aztán a 2009-es második széria Európában az ix35 nevet kapta. Korábban azt hittük, marad ix35, de végül Tucson lett ismét, így már világszerte egyetlen néven fogják árulni. A Hyundai suv modelljein így egységesen földrajzi neveket használ, amiket honnan máshonnan, mint a kategóriai szülőhazájából, Amerikából kölcsönöznek.
Hirdetés


A Tucson (város Arizona államban) a nagyobb Sanat Fe (Új-Mexikó állam fővárosa) vonalait örökölte. Érezhető az előrelépés, hiszen a megjelenésekor pozitívan fogadott ix35 fölött már igencsak elment az idő, meg persze a konkurensek is. Az előnyére változott külsőn a legfeltűnőbb márkajegy a hatszögletű hűtőrács, vékonyak a fényszórók és összességében az elődénél dinamikusabb a Tucson megjelenése. A beltérről közzétett fotó alapján javult a kabinban felhasznált anyagok minősége is.

Motorból az alap az 1.6-os GDI benzines lesz 135 lóerővel és hatfokozatú kéziváltóval. Ennek a blokknak a turbós változata már 176 lóerőt tud és lehet rendelni hétfokozatú duplakuplungos váltóval is. Dízelből lesz 1.7-es 115 lóerővel és hatos váltóval, meg 2,0 literes 136, vagy 184 lóerővel - utóbbi kettő kézi és szintén hatfokozatú hagyományos automataváltóval kérhető. A Tucson újdonsága az elérhető biztonsági rendszerek arzenálja, lesz benne önparkoló-rendszer, vészfékező, sávtartó automatika és keresztforgalomra figyelmeztetés is. A hivatalos bemutató márciusban lesz, forgalmazása az év második felében kezdődik.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?