Visszahívják a Ford óriását, kilazulhat a motor rögzítése

1300 Explorert gyártottak kézzel húzott csavarokkal, ezeket most mind visszahívják

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Ford Explorer gyártása közben meghibásodott egy célszerszám, amit emberi erővel helyettesítettek, úgy tűnik nem megfelelően.

Az amerikai közlekedési hatóság, az NHTSA több autóval kapcsolatban is aggasztó hírekkel szolgált. A Ford sem úszta meg a vizsgálatot, találtak is problémát, méghozzá az új Explorerben és luxus testvérmodelljében, a Lincoln Aviatorban, mindkettőből kerülhetett Magyarországra is. A vizsgálatok során kiderült, hogy a motortartó bakoknál használt célszerszám meghibásodása miatt egy bizonyos időszakban kézzel húzták meg a jobb oldali motortartó csavarját, amit nagy valószínűséggel kisebb nyomatékkal sikerült, mintha a kalibrált automata eszköz végezte volna.
Hirdetés
A nem az előírásoknak megfelelően meghúzott csavar hibájából a motor többet mozoghat a helyén annál, amit az alkatrészek elbírnak. Szélsőséges helyzetben ennek a következménye akár az egyik féltengely kicsúszását is jelentheti a helyéről, ami fontos pillanatban okozhat komoly teljesítmény vesztést. Megelőzésképpen a gyártó visszahív közel 1300 Explorert és még nagyjából 100 Aviatort, hogy a márkaszervizben átvizsgálják és megfelelő nyomatékra húzzák a motortartó csavarját.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?