Visszapillantók nélkül jöhet az Aston Martin crossover

Kívánatos koncepcióként az Aston Martin DBX

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Elhagyhatja a hagyományos tükröket, de ami még fontosabb, hibrid és konnektoros hibrid változatokat is terveznek az Aston Martin DBX-ből.


Bár a konkurensek egy jó része rendelkezik már emelt hasmagasságú szabadidő-autóval az exkluzív márkákat felsorakoztató szegmensben, a britek úgy látszik nem sietik el a dolgot. Állítólag csak két év múlva, 2019-ben mutatkozik be az Aston Martin első crossovere, de persze máris csepegtetik az információkat róla. Az Autobild szerint például, a luxuscrossover elhagyja a hagyományos visszapillantó-tükröket. Tehát szemben a megszokottal, a DBX - ahogy a pletykák alapján és logikusan is hívni fogják - valószínűleg megtartja a koncepcióknál használt A-oszlop képernyőket, amik két hátsó kamera képét vetítik. A tanulmányautóknál kedvelt megoldással az alaktényezőt, azaz a légellenállást csökkentik.
Hirdetés

Azért reméljük, mással is képes lesz kitűnni az Aston Martin DBX, például akár villanyhajtásával, ugyanis az első V8 és V12 változatok után érkezhet a hibrid, majd a plug-in hibrid, később pedig a teljesen elektromos változat is. Kezdő motorpalettája jelen állás szerint egy AMG féle 4,0 literes, biturbós nyolchengeresből és egy 5,2 literes, szintén biturbó, 12 hengeresből állna majd. Előbbi 503, utóbbi 600 lóerőt teljesítene. De hol van még 2019.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.27. at 15:38
    Permalink

    Már tényleg nagyon kevés márka maradt, akik még nem kínálnak SUV-t. A Lotusnak még nincs, a Genesisnek sincs, a McLarennek és a Bugattinak szintén nincs, és jelenleg a Chrysler sem kínál ilyet. Már a Ferrarinál is mozgolódnak az ügyben:)

Vélemény, hozzászólás?