Visszatér a hippibusz! Ismét piacon a VW T2

Megint kapható lesz a legendás VW T2 minibusz

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Vadonatúj, Brazíliából származó Volkswagen T2-esek lesznek kaphatók Hollandiában.

Bár el kell utazni érte Hollandiába, de hamarosan újra lehetőség nyílik arra, hogy a rajongók vadonatúj, 2012-es Volkswagen Typ 2 mikrobuszt vásároljanak szalonból.
Dél-Amerikában az európai gyártás leállítása után is folytatták a kisbuszok (és jó ideig az eredeti Bogár) építését, így Hollandiában Brazíliában összeszerelt T2-est lehet majd vásárolni. Hogy honnan jött az ötlet, nem tudjuk, de remek alkalom egy igazi klasszikus szívásmentes példány birtoklására.
A T2 nem sokat változott, de az egykori léghűtéses boxer egy modernebb, erősebb és takarékosabb, 1,4 literes, soros négyhengeres motornak adta át a helyét. Ennek megfelelően az orrára biggyesztett pótkerék szerepe is megváltozott, igazából az előre szerelt hűtőt takarja el a kíváncsi tekintetek elől.
A jelenlegi állás szerint a kempingezésre, hippiskedésre vagy diverzáns cselekedetek végrehajtására is alkalmas Typ 2-ket csak Hollandiáig szállítják, de az EU összes országában forgalomba helyezhetők lesznek.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?