Visszatér a Jeep Grand Wagoneer?

Újra lehet hétüléses terepjárója a Jeepnek

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Jeep hétüléses terepjáró piaci bevezetését fontolgatja - a vállalat egyik vezető alkalmazottja legalábbis erről kotyogott a brit Autocar című lapnak. Leghamarabb 2015-ben állhat csatasorba a legendás Jeep Grand Wagoneer utódja.


Nem újdonság a Jeep márkánál a hétüléses szabadidő-autó, legutóbb a rövid életű Jeep Commander volt ilyen, amelyet 2006 és 2010 között gyártottak. Nem túl nagy sikerrel. Az érdeklődés lanyhulását jól jelzi, hogy míg 2006-ban nyolcvanezret adtak el belőle, addig 2009-ben 12 655-öt, gyártásának utolsó évében pedig csak 8115-öt.
A Jeepnél már régóta rágják a felső vezetés fülét az ötlettel, 2011-ben, majd 2012-ben is felvetődött félhivatalosan az ötlet. A Fiat tulajdonában lévő márka háza tájáról friss hír, hogy a Cherokee gyártását egy hónappal elhalasztották, valamint, hogy az ohio-i Toledo gyárában a napokban ünnepelték az egymilliomodik Jeep Wrangler összeszerelését. Ha végre zöld utat kap a nagy Jeep, a három üléssorral szerelt Dodge Durango szolgáltatja majd az alapot. A most felemlegetett elődöt a kilencvenes évekig gyártották.
Hirdetés

Jeep Wagoneer volt az első luxus SUV, 1963 és 1991 között gyártotta előbb a Willys-Overland Motors, a Kaiser Jeep, az American Motors, majd a Chrysler. Ohióban, Iránban és Egyiptomban szerelték össze, volt köztük kétajtós teherautó, és három-, illetve ötajtós terepjáró. A motorkínálat 3,8-6,6 literes benzines blokkokat sorolt, a váltó lehetett 3, illetve négyfokozatú manuális, valamint háromsebességes automata.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?