Visszatér az Alpine sportkocsikhoz a francia csendőrség

Renault Megane-okat váltanak az Alpine A110 sportautók

Nem a legerősebb, nem is a leggyorsabb, de az élvezettel nem bánik szűkmarkúan az Alpine A110. A szerencsés kiválasztottak napjait középmotoros francia kupék fogják bearanyozni.

A hazai kötődés gyakran befolyásolja a rendőrségi beszerzést, a saját márkák vagy a helyben gyártott típusok általában felülreprezentáltak a kötelékben. A kilencvenes években itthon szentgotthárdi F Astrák, majd néhány győri Audi TT futott kék-fehér színben, manapság többek között esztergomi Suzuki Vitarák és kecskeméti Mercedesek szolgálják a rend fenntartását. A franciák flottájában is rengeteg Renault és Peugeot szolgál, ám most különlegesebb modellbe ülhetnek a zsaruk. Franciaországban a legújabb beszerzés keretében 26 darab Alpine A110 áll szolgálatba, ez a típus már az Autónavigátornál is megfordult. A sportkocsik tíz esztendős Renault Megane RS modelleket váltanak, a belügyminisztérium szerint a flotta fiatalítása és modernizálása céljából. A két modell teljesítménye nagyon hasonló, a Megane III RS 250 lóerős, az alap Alpine pedig 252, utóbbi könnyebb, így valamivel fürgébb a kompaktnál. A gyorsbeavatkozó egység autóival azért Ferrarikra nem lehet vadászni, de a forgalom jelentős részénél gyorsabb az 1,8 literes turbómotorral hajtott sportkocsi. Az A110 csak két személynek való, így rosszfiúk nem élvezhetik a francia kupé adottságait.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?