Visszatér az MG roadstere?

Ígéretes ízelítő videót villantott az MG!

Eredetileg mestere volt az MG a roadstereknek és a sportautóknak, ám napjainkra kikoptak a kínálatából az igazán izgalmas modellek. Most úgy tűnik, hogy változtatni szeretnének ezen.

Tavaly már látványos jelét adta az MG, hogy valami nagyon izgalmason dolgoznak, hiszen bemutatták a Cyberster tanulmányautót, ami egy ízig-vérig roadster modell előfutárának tűnt. Most pedig megérkezett az első ízelítő videó a valószínűleg már sorozatérett modellről.
Hirdetés
Sőt, a videó mellett a szabadalmi hivatal képei még többet árulnak el. Ahogyan a videó is, amiből kiderül, hogy elektromos mozgatású vászontetőt kap az autó, illetve szárnyas ajtókat. Szintén jól látszik a videóban, hogy a hátsó lámpákat a brit zászló ihlette, és ezek egyben irányokat jelölő nyilakká változtak. Ami viszont se a képekről, se a videóból nem derül ki, az az autó hajtáslánca. Állítólag villanyhajtást kap, így igazán nem is lesz egyelőre igazi ellenfele a piacon. Még a koncepcióautó bemutatóján meséltek a GM szakemberei arról, hogy kevesebb mint 3 másodperc alatt gyorsulhat álló helyzetből 100 km/h tempóra. Hatótávolságnak 800 kilométert jelöltek meg, emellett azt is megígérték, hogy az ára versenyképes lesz a hasonló méretű, belsőégésű motorral hajtott sportautókhoz viszonyítva. Persze a méretekről még nincsenek pontos információk, sem a modell végleges nevéről. A bemutató dátuma is a jövő homályába vész még, de valószínűleg jövőre már forgalmazni szeretnék az autót, hiszen 2023-ban lesz 100 éves márka, továbbá az ízelítő videó érkezése is egy közeli debütálásról tanúskodik.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?