Visszatérhet a Mitsubishi Lancer Evo

A Mitsubishi Lancer ralipályákról „szalasztott” verziója hamarosan újra borzolhatja a kedélyeket

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Tizenegyedik generációjával, Renault alapokon térhet vissza a Lancer Evo, a Mitsubishi nyereségességének és régi fényének visszaszerzése a cél.

Mostanság kevés újdonsággal szolgál a Mitsubishi, a japán márka hiába tagja a Renault és Nissan szövetségének, egyelőre csak egy öregedő modellpalettát tud felmutatni. A gyémántos márka 1973 óta kapható kompaktjának csillaga sem most ragyog a legfényesebben, ugyanis a Lancer két éve tűnt el az európai és az észak-amerikai piacról (jelenleg csak Ázsiában fut ilyen néven típus), a Lancer Evolution X pedig utoljára 2016-ban kerülhetett az első gazdájához. A Lancer Evo sorozat, és talán a legnagyobb konkurensének számító Subaru Impreza WRX STi sok kedves emléket jelenthet a Halálos Iramban című filmeken, illetve a Colin McRae Rally és más hasonló számítógépes játékokon felcseperedőknek, de ezek a modellek közel sem a 2010-es években élték fénykorukat, ám most a Mitsubishi legendája visszatérhet, rögtön egy házon belüli konkurenciával.
Hirdetés
Egyelőre még hivatalos információk nincsenek a modellről, de pletykák szerint a következő Lancer Evo generáció a Renault Megane RS műszaki rokona lesz. A két modell közös motorja egy 2 literes turbófeltöltésű egység lehet duplakuplungos váltóval kiegészítve, illetve az Evo alatt Mitsubishi fejlesztésű összkerékhajtás dolgozna. Az érkező Lancer teljesítménye 341 lóerő lehet, de 48 voltos könnyű hibrid hajtás is kerülhet a modellbe, ahogyan az több Nissan és Renault típusban is felbukkan majd. A Mitsubishi elnöke szerint a Lancer Evónak fontos szerepe lesz a márka régi fényének visszaállításában, melyhez a nagyteljesítményű modellek is hozzátartoznak. A jellegzetesen nagy hátsó szárnnyal készülő Lancer visszatérését már egy ideje tervezik a Mitsubishinél, de a veszteséges működés miatt eddig nem kezdtek a modell fejlesztésébe, de hála a Nissan tulajdonszerzésének, mára stabilabb lábakon áll a cég. A friss műszaki alapon visszatérő Lancer Evo frissességet vihet a márka kínálatába és újra figyelem szegeződhet az egyik legrégebbi japán gyártóra.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?