Visszatérhet az elektromos Volkswagen up!

Átmeneti megoldásként, néhány évig újra kínálatba kerülhet az VW e-up!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Volkswagennek szüksége van egy olcsó elektromos autóra, de az ID család legkisebb tagjára még sokat kell várni, áthidaló megoldásként az e-up! térhet vissza.

Az autóiparban ritka események egyike, amikor egy kivezetett modell évekkel később visszakerül a palettára. Az e-up! rövid életű frissített, nagyobb kapacitású akkus változatával mégis ez történhet. Állítólag a VW nem számított ekkora keresletre, ezért a gyárthatóságot nem ilyen mennyiségre tervezték, az elektromos autó az állami támogatásokkal sok országban, így hazánkban is a tervezettnél népszerűbb lett.
Hirdetés
A Volkswagen tervezi az ID család lefelé bővítését, de az ID.2 várható megjelenése 2025-re tehető, így ezt az átmeneti időszakot kellene kihúznia az e-up!-nak. Német források szerint a kereskedők már felvesznek rendeléseket a kisautóra, ami valamennyivel drágább lesz ugyan a kifutott modellnél, de még mindig a megfizethető kategóriába esik.

Az e-up! reinkarnációja a támogatásokkal együtt nagyjából 17 ezer euróba (6,3 millió forintba) kerülhet, ami elég jó ajánlatnak számít az elektromos mezőnyben.

Az up! benzines változata 2011-ben érkezett, de nem csak VW emblémával, hanem Skoda Citigo és SEAT Mii néven is a vevők rendelkezésére állt, idehaza a “spanyol” verziót nem forgalmazták. Az e-up! 2013-ban debütált, de sokáig csak a népautó emblémával járt együtt az elektromos hajtás. A 18,7 kWh-s kapacitás mai szemmel elég szerény 160 kilométeres hatótávot ígér, de az autó erősen városi jellegét figyelembe véve még ez sem tűnik kellemetlennek. A modell népszerűségének jót tett a 2019-es frissítés, az akkukapacitás a duplájára, az ígért kilométerek száma 260-ra nőtt. Az átdolgozás után már nem csak a Volkswagen emblémához adták a töltőkábelt, a Skoda Citigo e iV és a SEAT Mii Electric a saját márkájának az első elektromos autója lett.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?