Visszatérhet az Opel Manta, de már elektromos hajtással

Ha a benzinmotor el is tűnik, legalább a kupéforma megmaradhat a klasszikus Opel Mantából

Nagyon úgy fest, hogy leporolja a Manta nevet az Opel, amiről még csak csepegnek az információk, a teljes leleplezést májusra ígérik a németek.

Modern formában, károsanyag-kibocsátás nélkül térhet vissza az Opel Manta. Szerencsére a tervezők a híres nevet nem egy SUV-ra biggyesztették rá, hanem kitartottak a klasszikus kupéforma mellett. Első ránézésre egy kicsinyített Dodge Challengernek tűnik a Manta, amely irányvonal nem teljesen távoli az Opeltől, hiszen a hatvanas és a hetvenes években készült modelleken is érzékelhető az amerikai beütés. A régi időkre hajazó fekete géptető mellett a hűtőrács helye is feketében pompázik, ami egyben egy képernyő is. Itt jelenik meg az Opel jelvény, de ez is csak digitális, így egy pillanat alatt eltüntethető, helyette bármilyen felirat vagy ábra megjelenhet az autó elején.
Hirdetés
Az Opel Manta annak idején egy kommersz technikát használó, megfizethető árú kupénak született, ami nem kevés fejet csavart el. Az újragondolt változat a lehetőségekhez képest számos ponton az első generációt idézi, de egyúttal passzol is az Opel új formavilágába. Nemcsak a képernyőként funkcionáló front lehetne nagy durranás, hanem maga a kategória is. Manapság egyre inkább elhanyagolják a klasszikus kupékat, szinte csak a prémiumgyártók kiváltsága lett a három ajtó. A Manta újraélesztésével akár a kupék reneszánsza is beindulhat, bár a pálya most erőteljesen az SUV-k irányába lejt.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?