Volkswagen: 2019 a bejelentések éve lesz!

Sűrű év lesz az idei a Volkswagennél

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A VW Csoport számos újdonsága közül a legérdekesebbnek a Volkswagen Tiguan Coupé és az Arteon Shooting Brake tűnik – igaz, ezek egyelőre nem hivatalos bejelentések.

A német vállalatcsoport számos márkája készül bővíteni az autós palettát. Egyebek mellett érkezik az új Golf, a Cayenne Coupé, a Flying Spur, de a Skoda és a SEAT is nagy bejelentésekkel készül. Gyártóként a Volkswagen sem maradhat ki a sorból, többek között a Tiguan Coupé és az Arteon Shooting Brake is érkezését rebesgetik a német szaklap, az Auto Motor und Sport háza táján.
A Tiguan Coupé némi ráncfelvarrással, ferde tetővonallal és krómdíszítéssel érkezhet. Az AMS információi szerint kétféle motortípus csatlakozik a kínálathoz: a 2 literes, ikerturbós dízelmotor 240 lóerővel (179 kW) és egy szintén 2 literes, 220 lóerős (164 kW) TSI erőforrás. Mindkettőnél hétfokozatú duplakuplungos sebességváltó egészítené ki a csomagot.
Hirdetés

Ami az Arteon Shooting Brake verzióját illeti, vélhetően az ötajtós limuzin tervezési filozófiáját fogják követni, de valamivel nagyobb teret biztosítva a hátsó üléseken helyet kapó utasoknak, valamint a csomagtartónak is. Az Auto Motor und Sport értesülései alapján új VR6-os motor fog majd duruzsolni a verdában, amelynek csúcsteljesítménye a 400 lóerőt is elérheti. Mindkét modell várhatóan 2020-ban érkezik.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?