Volkswagen Snowareg: luxus lánctalpakon

Snowareg: Volkswagen télire, Svédországból

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Volkswagen svédországi képviselete építette ezt a lánctalpakon mindenféle havas, jeges akadályt legyőző, különleges Touareget.


Igazából nincs sok információnk a képeken látható autóról, annyit lehet tudni, hogy a Volkswagen svédországi képviselete építette. Ami biztos, hogy hó borította területekre kevés kellemesebb közlekedési eszközt tudunk elképzelni a brutális lánctalpakkal kiegészített luxusterepjárónál. Ráadásul tappancsai állítólag mindenféle felületen tökéletesen működnek, így az erdőből a műútra kiérve sem kell lecsatolásukkal vesződni.
Hirdetés
Kiindulási pontnak egy 4,2 literes V8-as turbódízellel felszerelt Touareget választottak, e motor teljesítménye 340 lóerő, legnagyobb nyomatéka 800 Nm. Hagyományos kerekekkel felszerelve ez az egység 5,8 másodperc alatt gyorsítja álló helyzetből 100 km/h-ra a VW nagy szabadidő-autóját, 9,1 l/100 km-es átlagfogyasztás és 239 g/km-es CO2-kibocsátás mellett. Arról sajnos nem szól a fáma, hogy ezek a számok hogyan változnak, ha egyáltalán változnak, a lánctalpak felszerelését követően.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?