Vörös ördög bika motorral: Italdesign Parcour

Italdesign Parcour: Lambo-motoros tanulmány Genfből

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Giugiaro nevével fémjelzett Italdesign egyszerre kabrió és kupé karosszériával is kiállította Lambo-motoros crossover őrületét Genfben.


A 2010 óta a Volkswagen csoport tulajdonában álló Italdesign is hozott érdekességeket a Genfi Autószalonra, a hangosan dübörgő szabadidő-autó láz időszakában két nagyteljesítményű, Lambo motoros crossover koncepciót állítottak ki. A kupé és kabrió kivitelben egyaránt bemutatott Parcour, a városi tereptárgyak rohanással, ugrálással történő leküzdésével foglalkozó, viszonylag új extrémsportról kapta a nevét.
Hirdetés

A terepjárós és sportautós jegyekkel egyaránt bíró Parcour motorterébe, ami esetében az utasfülke mögött található, a Lamborghini 5,2 literes V10-esét szerelték, ereje 7 fokozatú duplakuplungos váltón keresztül hajtja az autó mind a négy kerekét. A kétszemélyes, 1550 kg tömegű kupé az 550 lóerő segítségével 3,6 másodperc alatt éri el a 100 km/h-s tempót, és akár 320 km/h-val is száguldhatna, ha nem csak koncepció lenne.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?