Webber figyelmen kívül hagyta a csapatutasítást

Webber nem kért a csapatsorrendből

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Többször is rászólt a Red Bull csapatvezetője Mark Webberre, hogy ne támadja Sebastian Vettelt az utolsó két körben, de az ausztrál nem hallgatott senkire.

A tévéközvetítés során is hallható volt, ahogy Christian Horner, a Red Bull csapatvezetője rászól Mark Webberre, hogy „Tartsd a távolságot!”, amikor az ausztrál versenyző a Brit Nagydíj utolsó két körében utolérte csapattársát, Sebastian Vettelt.
Egyáltalán nem örültem neki.” – mondta Webber. „Természetesen figyelmen kívül hagytam a csapatutasítást, mert előrébb akartam kerülni. „Seb (Vettel) és én is a legjobbat hoztuk ki magunkból, természetesen nem akartam összetörni senkit.
Christian Horner csapatvezető elismerte, hogy többször is a távolság tartására szólította fel Webbert. „Az üzenetem teljesen egyértelmű volt a számára. A verseny előtt megállapodtunk, hogy a lehető legtöbb ponttal akarjuk zárni a futamot, és az utolsó dolog, amit látni akartam, az a két autónk a szalagkorláton.” – indokolta döntését Horner.
Sebastian Vettel semmi kivetnivalót nem talált csapattársa viselkedésében: „Mark (Webber) megpróbált megelőzni engem, én meg elől tudtam maradni. Mi ebben a rossz?
A Brit Nagydíjat Fernando Alonso nyerte Ferrarival, Sebastian Vettel lett a második, Mark Webber pedig a harmadik.
A világbajnokságot Vettel vezeti 204 ponttal, csapattársa, a 124 pontos Webber és a 112 pontos Alonso előtt.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?