Zene hangszórók nélkül?

A Continental legújabb fejlesztése szerint a jövőben nem lesz szükség hangszórókra

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Mégis hogyan hallgathatnánk a kocsiban zenét, ha nincs egyetlen hangszórónk sem? A Continental már tudja rá a választ és meg is mutatta.


Talán nincs is olyan része az autónak, amivel a Continental ne foglalkozna. Persze legtöbben az abroncsról ismerjük, nem árt észben tartani, hogy például 48 Voltos hibrid rendszert és elektromos rásegítésű fékrendszert is gyárt, utóbbit például az Alfa Romeo Giuliához. Most viszont az utastérrel foglalkoztak, méghozzá a szórakoztató elektronikák új fokozatát mutatták be, ami nem csak kevesebb energiát használ, de 90%-kal könnyebb is mint a hagyományos megoldások.
Hirdetés
Zenéhez jó hangszórók kellenek, egy megfelelő erősítő, meg persze egy rendes lejátszó. A Continental rendszere az elsőt mellőzi, úgy szólaltat meg zenét, hogy hangszórókat egyáltalán nem használ. Egy Mercedes C-osztályban tesztelték a kárpitok felhasználásával keltett hangélményt. Apró aktuátorokat építettek a tetőbe, az ajtókba, a padlóba és a műszerfalba, amik olyan frekvencián rezegtetik az alkatrészeket, hogy azok képesek megszólalni. A tető például mély hang, az ajtók a közép, a műszerfal pedig a magas hangok képzésére alkalmas. Hogy milyen lehet a hagyományos megoldáshoz képest, egyelőre nem tudjuk, a Conti azt ígéri, tökéletes 3D hangélményt teremt. Azt sem tudni pontosan, mikor kerülhet autóba a megoldás, minden esetre alig várjuk, hogy kipróbálhassuk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?