Zöld rendszámmal érkezik az Alfa Romeo Tonale Plug-In Hybrid Q4!

Takarékosan sportos jelzővel illeti a gyártó az Alfa Romeo Tonale konnektoros hibrid változatát

Íme az első olyan Alfa Romeo, amelynek hálózatról töltve tudod csökkentetni a benzin-étvágyát, a városban akár nullára is. Mutatjuk az adatokat és a képeket: ez a gép az első fecske, amely a gyártó villanyosítási törekvéseinek jövőjét vetíti előre.

Először dob piacra konnektoros hibridet az Alfa Romeo, ami rögtön egy komoly adattal nyit: 80 kilométert tud megtenni a benzinmotor beindítása nélkül. A Tonale Plug-In Hybrid Q4 névre keresztelt változat ráadásul az egyetlen összkerékhajtású megoldás a típus palettáján, a lágy hibrid verzió ugyanis csak az első kerekeket hajtja. A hátsó kerekeket az 1,3 literes, 180 lóerős, négyhengeres benzinmotor itt sem tudja tekerni, azt kizárólag a 15,5 kWh kapacitású akkucsomagról táplálkozó villanymotor hajtja meg.
Hirdetés
A villanymotor egyébként 123 lóerőre és 250 newtonméterre képes, a rendszerteljesítmény pedig 280 lóerő. Ha ismerős a megoldás valahonnan, az persze nem csak a véletlen műve, a hajtáslánc sok részletében azonos a platformtárs Jeep Compass 4xe lemezei alatt található megoldással. Az Alfa Romeo küllem mögött viszont a terepképességek helyett a sportosságra hangolták a hajtást, hibrid módban letiporva 6,2 másodperc alatt éri el a 100 km/órát állórajtból, a végsebessége pedig ilyenkor 206 km/h, csak árammal pedig 135 km/h. Óvatosan vezetve viszont spórolni is képes, WLTP norma szerint mért fogyasztása 100 kilométeren mindösszesen 1,14 liter. Ha elfogyna az egyébként megsüvegelendő, 80 kilométeres elektromos hatótávolság, akkor a benzinmotorral kiegészülve akár 600 kilométerre is képes a zöld rendszámos Tonale. Ha viszont tényleg csak árammal akarná valaki használni, akkor 7,4 kilowattal 2,5 órás töltésekre számíthat egy AC oszlopon, míg az otthoni konnektorról a teljes éjszaka kelleni fog neki.
Hirdetés
Állítólag az autó futóművén és viselkedésén is a gyártóra jellemző sportosság érződik majd. A modell elérhető az elegánsabb, jellegzetes karakterű Ti kivitelben, vagy a menetteljesítményre és a sportosságra hangsúlyt helyező Veloce felszereltségi szinten, de limitált ideig az Edizione Speciale kivitelben is megvásárolható. Ezzel a csomaggal titánszínű karosszériabetéteket, a kerékdobokon elhelyezett, egyedi emblémát, fekete Tonale logót, 20 colos könnyűfém felniszettet, fém pedálokat, továbbá piros Brembo féknyergeket kap a Tonale.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?