Zöldet kapott a hétüléses Skoda SUV – 2016-ban jöhet

Yeti hosszabbítva? Jön a Skoda hétüléses SUV-ja

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Erősíti jelenlétét a szabadidő-autók körében a Skoda, két év múlva hétüléses SUV-val bővíti kínálatát.

A Skoda növekedési tervét ismerve - mely szerint évi 1,5 millió példányos eladás a céljuk még ebben az évtizedben, egyáltalán nem meglepő, hogy a jelenleg egyedül a Yetit, azt viszont a tavalyi frissítés óta utótag nélküli városibb és Outdoor néven terepesebb kivitelben is soroló szabadidő-kínálatát bővíti. Egyelőre felfelé, 2016-ban jöhet hétüléses szabadidő-autója - árulta el egy bennfentes az angol Autocar számára.
Hirdetés

Bár azt még nem tudni, hogy a hétüléses SUV a Yeti sorozatának része lesz-e, vagy egy különálló modell, de inkább utóbbi az esélyesebb, ugyanis az újdonság már a VW konszern MQB platformján érkezik majd, természetesen a Yetiéhez hasonló, de az 1.2-es helyett csak az erősebb 1.4 TSI-vel induló motorpalettával. A hétülésességhez komoly terhelhetőséget és jelentős vontatási képességet ígérnek a gyáriak.
A hétüléses SUV mellett a Skoda állítólag sportautón, de legalább egy elegánsabb kupén is dolgozik. Nem véletlenül hozza szinte folyamatosan a Yeti Xtreme tuningverzióhoz hasonlóan merész koncepcióautóit.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?