Zöldítette motorgyárát a Volvo

Megújuló energiaforrásokat használ a Volvo skövdei gyára

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Volvo is a megújuló energiaforrások felé fejleszti gyárait, most a skövdei motorgyártó-üzemben történt változás. Az áram már 2008-óta megújuló energiaforrásból származik, most a fűtésen változtattak.


A Volvo megtette az első lépést afelé, hogy az üzemeit 2025-ig klímasemlegessé tegyék. Ezt ígérték ugyanis korábban, és most a svédországi Skövde városában álló motorgyártó-üzemben át is alakították a fűtési rendszert. A gyártósor hőszükségletét megújuló energiaforrásokkal látják el, vagyis hulladékégetéssel, biomasszával és újrahasznosított anyagokból készült bioüzemanyag égetésével.
Hirdetés

A skövdei gyárban nem ez volt az első lépés a környezetkímélés felé, 2008-ban már a villamosenergia-ellátást is megújuló energiaforráson alapuló rendszerre cserélték. Nem ez az első üzem az autóiparban, ami teljes egészében klímasemleges, de ez a Volvo első ilyen gyáregysége és a többinél is lecserélik a hőellátó rendszert. Stuart Templar (nem Simon Templar) a Volvo Cars fenntarthatóságért felelős igazgatója szerint ez egy fontos lépés volt a márka életében, hiszen az autóiknál is arra törekednek, hogy minél környezetbarátabbak legyenek, és ennek érdekében "2019-re minden újonnan bevezetett Volvo modellt részben vagy teljesen elektromos hajtáslánccal szerelnek fel".
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?