Zöldrendszámos Polestar Volvók jöhetnek?

Hibrid sportautókkal újítana a Polestar

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hibridhajtásával előzné meg német konkurenseit a Polestar. Az új S90 és V90 Polestar modellek lennének az első zöld és egyben sportos Volvók - 2018-ra várhatók.


A Volvo és a Polestar neve mára egybeolvadt, ami nem csoda, hiszen a svéd tuningcég 1996 óta pumpálja fel a Volvo modelljeit, a motorsport részleg szintén hozzájuk tartozik, 2015-ben pedig teljesen megvásárolta őket a Volvo. 2018 előtt egész biztosan nem láthatjuk az új Volvo S90 és V90 Polestar modelleket, de a Volvo UK vezérigazgatója elmondta: "A Polestar valami nagyon izgalmas és kissé szokatlan dologgal fog előrukkolni. Ez felrázhatja a piacot szerintünk." A brit Autocar szerint a titokzatos újítás nem más, mint egy nagy teljesítményű hibrid hajtás, amivel a svédek igazán megkülönböztethetnék magukat a német konkurensektől.
Hirdetés
Persze azt is hozzátették, hogy egy ilyen hajtás kifejlesztése időbe telik, ezért 2018-as bevezetést tűztek ki célul, és reményeik szerint valami mást nyújthatnak, mint az Audi RS, BMW M és Mercedes-AMG modellek. Bár még nem hagyták jóvá hivatalosan, elég valószínű, hogy a már létező T8 hibridhajtást dolgozná át a Polestar, ami a Volvo új SPA platformjához készült, és ami az XC90-ből már ismert. A konnektoros hibridrendszer egy kompresszoros, turbós, 318 lóerős 2,0 literes négyhengeres benzinmotort és egy 82 lóerős elektromos motort ötvöz. Hatótávját közel 40 kilométerrel növelnék, továbbá fejleszteni szeretnének a kormányzáson is, ami szintén nem csak előnyére válhat a Polestar változatnak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?