Zöldülnek a Renault-k, most a Twingo kap elektromos változatot

Még idén kapható lesz elektromos Renault Twingo, de nem nálunk

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A franciák sem ülnek a babérjaikon, ha emisszió csökkentésről van szó, az E-Tech hibrid modellek mellé újabb elektromos kisautó érkezik a kínálatba.

Komoly károsanyagcsökkentésbe kezdett a Renault, az E-Tech fantázianevű hibrid rendszer már beköltözött a Clióba és a Capturbe, de a Megane sem „úszhatja meg” a hibridséget, hamarosan a népszerű alsó-középkategóriás modellből is lesz E-Tech verzió. A Renault Zoe már nyolc éve keresi az elektromos kisautóra vágyók kegyeit, ráadásul újabbnál újabb verziókkal, idén viszont már házon belül is lesz választási lehetőségük a villanyautóra vágyóknak, ugyanis érkezik a Twingo Z.E.. A magyar piacra mondjuk sajnos nem, ugyanis nálunk már a benzinmotoros Twingo sincs kínálatban.
Hirdetés
A hátsókerékhajtású apróság szinte biztosan a műszaki rokonnak számító smart EQ forfourtól kölcsönzi a hajtásláncot. A hátul elhelyezkedő villanymotor 82 lóerőt szabadíthat az útra, a 17,6 kWh-ás akkupakk körülbelül 140 kilométernyi hatótávot tesz lehetővé, ami ideális városi autóvá teszi a Twingót. A modell gyorsulása is illeszkedik a felhasználási területhez, a kis Renault 12 másodperc alatt éri el a százat, de ami egy elektromos autó esetében jóval fontosabb, az a töltési idő: a franciák szerint 22 kW-os töltés esetén 40 perc kell a 80%-os szint eléréséhez. A smarthoz hasonlóan az elektromos Twingó esetében is lehet számítani okostelefon alkalmazás megjelenésére, amivel többek között távolról ellenőrizhető a töltöttségi szint és a hatótáv. A flottaátlag alapú szabályozás miatt minden villanyautó nagy segítség a gyártóknak, a Renault pedig viszonylag olcsón juthatott egy új elektromos modellhez, mivel a technika már évek óta a Twingo testvérének számító smart EQ forfourban szolgál (oda pedig a Zoéból került). Azonban a Twingo jelenleg futó harmadik nemzedéke közel sem tudta megismételni az első generáció sikerét, a hat éves típus egy ideje itthon már nem elérhető, de ez a sors vár rá az Egyesült Királyságban is, ahol idén szűnik meg a modell forgalmazása.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?