Zombi autók listája

Öt gép, amelyet már nem gyártanak, de még akadt belőlük új

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Érdekes lista érkezett az USA-ból! Öt olyan autó következik, amelyeknek a gyártása már rég leállt, de mégis újként adták el őket idén.


Természetesen semmi boszorkányosság nincs a dologban, ugyanis a gyártás leállítása után mindig maradnak raktáron autók, ám egy-egy típus népszerűségét (vagy annak hiányát) is megmutathatja, hogy mennyi ideig lehet még új példányhoz jutni a futószalag leállása után. Az amerikai Autoblog utánanézett, hogy a hazai piacukon, milyen „élőhalott”, tehát már csak készletről megvásárolható autókat adtak el az elmúlt hónapban. Az ötös listájukra a legkisebb példányszámban értékesített „zombik” kerültek.
Dodge Viper
Sokak nagy bánatára a Dodge legendás sportautóját nyugdíjazták és egyelőre úgy tűnik utód nélkül marad. A listán a Viper az egyetlen típus, amelyből 2017-ben gyártott példányok is akadnak. Az elmúlt hónapban kettőt adtak el belőle, viszont az év folyamán már 11 darabot vittek el. Ezek az utolsó példányok talán még befektetésnek is jók lesznek, ha vigyáznak rájuk az új gazdáik.

Honda CR-Z
A CRX reinkarnációjának szánt sportos háromajtós nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, ezért aránylag hamar leállították a gyártását. Amerikában öt darab, még 2016-ban gyártott példányt adtak el belőle az elmúlt hónapban, viszont az első negyedévet tekintve 30 példányt vásároltak.

Chrysler Town & Country
A Chrysler egyterűje már akkor is vénségesnek számított, amikor 2016-ban a gyártásának leállítása mellett döntöttek, hiszen 2008 óta készült az a generáció. Utódja a Pacifica állítólag az egyik legjobb típus a kategóriájában, viszont még mindig akadnak vásárlók, akik hajlandók a 2016-os Town & Countryért pénzt adni. Idén eddig pontosan négyen bátorkodtak vásárolni belőle. Havonta körülbelül egy ember.

Cadillac SRX
Az SRX szabadidő-jármű utolsó generációja 2010-től 2016-ig élt. A CTS alapjaira épített autó utódja az XT5, ám a General Motors idén már nem közöl adatokat a havi eladásairól. Az Autoblog azonban kinyomozta, hogy az SRX-ből még idén is eladtak két példányt.
Hirdetés

Dodge Avenger
A lista utolsó szereplője a legöregebb mind közül. Még 2014-ben álltak le a gyártásával, és mégis akad még belőle a raktárakban. Az elmúlt hónapban eladtak egy darabot, és nem ez volt az egyetlen, hiszen az év során korábban is elkelt belőle egy. Az amerikai szakikat nem csak az sokkolta, hogy maradt még az autóból eladatlan, hanem az is, hogy valakik hajlandóak voltak fizetni érte.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2018.05.22. at 00:18
  Permalink

  Lexus LFA? Abból is maradt pár kereskedői készletben…

  A CRZ egy érdekes darab, mondjuk nem egy CRX, de nem lehet hogy párat a kereskedők látványelemnek tartottak meg?

   • 2018.05.22. at 09:55
    Permalink

    Szerintem ha valami akkor ez elég jól néz ki a vitrinben. Hibrid, dögös, eléggé cuki is. Picit emlékzette egy legendás elődre. Mondjuk más a helyzet, ha elig tudják kielégíteni a keresletet, de azért a Jazz-en biztos nem akarnék 3 évet ülni, ha kereskedő lennék…

Vélemény, hozzászólás?