Zseniális magyar versenyző az autós rövidfilmek versenyén

Vasárnapig lehet szavazni a legjobb autós rövidfilmre

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Tóth Barnabás Újratervezés című kisfilmje bejárta az internetet. Vasárnapig még lehet rá (is) szavazni az autós rövidfilmek versenyén.

A németországi Direct Line és az interfilm Berlin érdekes vetélkedőt írt ki: car shorts, azaz autós rövidfilmek. Augusztus 17-ig bármilyen, az elmúlt 5 évben készült, 12 percnél nem hosszabb filmmel lehetett nevezni, aminek bármi köze van az autózáshoz vagy a közlekedéshez. Október 12-ig tartott az előválogatás, október 13-tól november 9-ig pedig lehet szavazni a zsűri által legjobbnak tartott 30-ra. Az első helyezett 3000, a második 2000, a harmadik 1000 eurós díjazásban részesül az elismerésen túl.Számos már ismert alkotással, például az autóhirdetésekhez forgatott filmek etalonjának számító, a svéd Christian Svanlund által készített „Buy my Volvo” szpottal is találkozhatunk.
Hirdetés
Összesen 24 filmre lehet szavazni, és van köztük egy magyar versenyző is, Tóth Barnabás 2013-ban bemutatott Újratervezés című alkotása, ami csak a verseny miatt és csak a verseny végéig került fel az internetre. Most járta azt be ennek a versenynek, meg persze temérdek megosztásnak köszönhetően. A car shorts oldalán[/url] a hét végéig lehet rá szavazni. De azért alább is megtekinthető, legalábbis november 9-ig, utána állítólag eltávolítják a videómegosztókról. Érdemes rá szánni 12 percet, mert érdekes, elgondolkodtató. Nem csak egy kezdetben civódó idős pár, hanem betegség, elmúlás, örökké tartó szeretet is bőven szerepel benne. És bizony nem lehet könnyek nélkül megnézni. Most meg sem nyitottam, mégis könnyezek már...
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.29. at 00:44
  Permalink

  12 perces a film. Aztán az is lehet, hogy nevezték a versenyre, de nem került be.
  Megnéztem a felhozatalt, The Trip, Das Paket, Dog Days, Somebody’s Daughter, na ezekre sajnálom az elvesztegetett időmet, de többek között a Crush, a Vous êtes très jolie Mademoiselle, a Nullarbor és természetesen az Újratervezés című kisfilmet is örülök, hogy megnézhettem 🙂

 • 2017.10.29. at 00:44
  Permalink

  Azt ki dönti el, hogy milyen filmek kerülhetnek be? Magyarok közül jelölném még a Volvo Rush című filmet is.
  Volt szerencsém látni a premiert ami előtt egy kis autótalálkozó is szervezésre került. Biztosan nem én lennék az egyetlen, aki szavazna erre az alkotásra.

Vélemény, hozzászólás?