OPEL ASTRA F

Futott kilométer: 248 000 km

Vegyes fogyasztás: 6.5 liter

Döntően hol autózik: lakott_terulet,autopalya,orszagut

Én a '96-os astrámmal meg vagyok elégedve. Nem erős, de a ferrari sem mehet 130 nál jobban.Tudom mit vállalhatok be és mit nem. Olcsók az alkatrészek(csakis opel-után gyártott).Ennyi km-után is jó a fogyasztása, ehhez nekem is közöm van. Vannak hibái,szinte az összes kapcsoló mögött kialudt más a lámpa de ez betudható a korának. Igényes- szép állapotban tarom, mert második autó szerepét fogja betölteni nemsokára és ha már marad, nézzen is ki úgy. Nincs olyan amit utálnék benne. Mindig beindul, jók a fékek(nincs abs,hála istennek) nincs el. abl. de van két kezem amivel le tudom tekerni az ablakot.(Az újban persze lesz) Van tetőablak és két légzsák. Szépe esztétikai állapotban van mert vigyázok rá.....

Használó

Születési éve: 1985

Neme: ferfi

Vezetési stílusa: dinamikus

Döntően hol autózik: lakott_terulet,autopalya,orszagut

Lakóhely: varos

Gyerekek száma: 0

Komfort, design

Utastér: megfelelo

Csomagtér: dinamikus

Ülések: kenyelmes

Használhatóság:

Rugózás:

Dinamizmus

Hogy megy? megfelelo

Milyen kanyarban?

Költség

Megérte-e az árát? igen

Fogyasztás városban: 9.5 liter

Fogyasztás országúton: 5.5 liter

Fogyasztás autópályán:

Vegyes fogyasztás: 6.5 liter

Megbízhatóság

Meghibásodások száma: 1 alkalom , ebből 1 lerobbanás

Meghibásodás leírása: 2006 nyarán (azt hittem az én figyelmetlenségemből fogyott el a hűtő víz) egy Komló-Bp-i utat tettem meg az autóval úgy, hogy csak a menetszél hűtötte a motort. Este, mikor visszaértem a városi csorgásban ment fel a mutató a pirosba, de nem gyulladt ki a lámpa. Menni ment de azért betett az autónak ez a kis kiruccanás. Hengerfejes volt. Tömítések, csavarok stb cseréje, csiszolás stb. Ez kb 25-30 ezerbe került munkadíjjal. Lerobbanás oka: motor 1 alkalommal meghibásodás, a helyszínen oldódott meg Leírás: Igazából 600m re gyulladt ki a hibalámpa (elment a víz és bemászott a mutató a pirosba) attól a műhelytől, ahol rendszeresen szervizelik, úgyhogy miután kicsit vissza hűlt a motor, lábon ment be a szervizbe a kocsi. Utólag:elrepedt egy gumi tömlő a hűtőtartály alatt és kinyomta a fagyállót.

Mi volt a legjelentősebb hiba?: Hiba oka: motor Garanciaidőben, fizetősJavítás összege: 45000 Ft. Leírás: 2004 ben meg egy rosszul beállított gyújtás miatt használtam 1 -2 hónapig 3 hengerrel a kocsit. NEM IS DADOGOTT!!! Ha ráléptem a gázra inkább hangja volt, mint ereje. Egy csomó benzin kiment az ablakon. Igazából ennek a javítása került kb 45.000be.(A szerelő szerint)

A legjelentősebb hiba javításának összege:

Km óra állása a legjelentősebb hibánál: 100000 Km

Volt-e visszatérő vagy nehezen megoldott hiba?: nem

Visszatérő hiba leírása: Másodszorra.....Gyújtás beállítás...

Kell-e olajat utántölteni a kötelező szervizelések között? nem