TOYOTA AVENSIS

Futott kilométer: 111 000 km

Vegyes fogyasztás: 5 liter

Döntően hol autózik: lakott_terulet,autopalya,orszagut

Ez egy elegáns autó. Csak dicsérő kritikát kapok, nagyon büszke vagyok rá. A motorja lehetne viszont ütősebb, szerintem nem turbó lyuk, hanem turbó szakadék található benne. Amig OT rendszáma nem lesz, addig tervezem használni. Aztán felújítani (már ha szükség lesz rá) és tovább használni...

Használó

Születési éve: 1979

Neme: ferfi

Vezetési stílusa: higgadt

Döntően hol autózik: lakott_terulet,autopalya,orszagut

Lakóhely: varos

Gyerekek száma: 1

Komfort, design

Utastér: tagas

Csomagtér: higgadt

Ülések: kenyelmes

Használhatóság:

Rugózás:

Dinamizmus

Hogy megy? furge

Milyen kanyarban?

Költség

Megérte-e az árát? igen

Fogyasztás városban: 5.6 liter

Fogyasztás országúton: 3.8 liter

Fogyasztás autópályán:

Vegyes fogyasztás: 5 liter

Megbízhatóság

Meghibásodások száma: 2 alkalom , ebből 1 lerobbanás

Meghibásodás leírása: Lerobbanás oka: motorLeírás: Egy alkalommal megbolondult a riasztó. Egy telefonhívás megoldotta a problémát, egy órán belül ott volt egy tréler, a legközelebbi Toyota szalonba elvitte az autót, egy perc alatt megcsinálták. Mindezt ingyen (igaz, még garanciás volt). A másik alkalom sokkal szomorúbb. A motor nem húzott, viszont rendesen indult, nem fogyasztott többet, nem füstölt és nem volt hangosabb. Viszont 110km/óra volt a végsebesség, és egy enyhe emelkedőn sem tudott felmenni, csak kettesben (vicces volt autópályán). Vidéki szevizbe vittem, onnan Pestre vitték, kaptam addig egy Yarist, két hétig túlóráztak rajta, végül 800.000Ft volt a számla! Azt hittem, megbolondulok. Pont lejárt a garancia... A szép az egészben: A TOYOTA MAGÁRA VÁLLALTA A KÖLTSÉGEKET! Ezt az autót SOHA nem akarom eladni, de ha mégis (és újra megtehetem,) csak Toyotát veszek!

Mi volt a legjelentősebb hiba?: Hiba oka: motor Garancia már lejártJavítás összege: 800000 Ft. Leírás: Hihetetlen korrekt volt valami "fejes", aki hívott a központból. Közltem vele, hogy majd' egy milliót nem tudok kifizetni, erre ő szent beszédet tartott, és közölte, hogy a Toyota Magyarország magára vállalja a költségeket! (Emberek! Legyünk egymással kultúráltak, lám, itt az eredmény! Ha háborogtam volna, szerintem még ma is törlesztenék!)

A legjelentősebb hiba javításának összege:

Km óra állása a legjelentősebb hibánál: 100000 Km

Volt-e visszatérő vagy nehezen megoldott hiba?: nem

Visszatérő hiba leírása:

Kell-e olajat utántölteni a kötelező szervizelések között? nem